Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNL

Jumić dobio nasljednika: Španjolac je novi trener Istre

Dinamo i Istra u finalu Hrvatskog nogometnog kupa
Goran Stanzl/PIXSELL
11.06.2021.
u 21:15

Trenersku karijeru započeo je u nizozemskom Twenteu kao pomoćni trener Marina Pušića u sezoni 2018/19. Pušićevim odlaskom preuzeo je momčad koju je vodio kroz sezonu 2019/20

Španjolski stručnjak Gonzalo Garcia (37) novi je trener Istre 1961 koji će već od utorka povesti momčad u pripreme za iduću sezonu, priopćeno je u petak poslijepodne iz tabora pulskog nogometnog prvoligaša.

Novi trener Puljana rođen je 13. listopada 1983. u Montevideu, igračku karijeru započeo je u Composteli, a uz ovaj klub igrao je i za Real Madrid B, nizozemski Heerenveen, Groningen, Maccabi Tel Aviv i Anorthosis.

Trenersku karijeru započeo je u nizozemskom Twenteu kao pomoćni trener Marina Pušića u sezoni 2018/19. Pušićevim odlaskom preuzeo je momčad koju je vodio kroz sezonu 2019/20.

Novi pulski kormilar Garcia u Pulu stiže s pomoćnikom Bobom de Klerkom (59), koji je poznato trenersko ime iz glasovite Ajaxove škole nogometa a radio je i kao pomoćnik Franka de Boera.

Garcia je naslijedio Danijela Jumića postavši 27. trener "zeleno-žutih" u njihovoj prvoligaškoj povijesti te osmi u tri posljednje godine, otkad je pulski klub u većinskom vlasništvu Grupacije Baskonia-Alaves.

Istra 1961 je prošlu sezonu završila na devetom mjestu sa 29 bodova, bodom više od Varaždina koji je ispao u niži rang natjecanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije