Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUBROVNIK Prvo kolo vaterpolske Eurolige

Jug CO bolji od prvaka Europe

16.12.2008.
u 20:10

Važnom pobjedom otvorio je dubrovački Jug CO ovogodišnji nastup u vaterpolskoj Euroligi. U reprizi posljednja tri finala ovog natjecanja Dubrovčani su s 10:9 pobjedili aktualnog prvaka Europe i najskuplju momčad na svijetu, talijanski Pro Recco.

Od samog početka utakmice Jug je nametnuo svoj ritam i preko Bušlje i Azeveda poveo s 2:0. Talijani se brzo vraćaju pa početnih 8 minuta završava neriješenim rezultatom 3:3. Prava rapsodija dubrovačkih vaterpolista uslijedila je u drugom dijelu utakmice. Sjajni Frano Vićan u tom je razdoblju utakmice obranio čak 6 lopti od čega dvije Presciuttiu i Angeliniju u situaciji s igračem više za Talijane.

Jugaši svoje prilike u napadu ne propuštaju te odlaze na 6:3 izazivajući oduševljenje nešto manje od 2500 gledatelja na tribinama bazena u Gružu. Tu prednost Jug drži sve do kraja utakmice kada prvo Felugo, a kasnije srpski reprezentativac Vanja Udovičić sjajnom varkom između dva igrača i Vićana smanjuje na 10:9. Pro Recco je na kraju imao i priliku za izjednačenje, ali udaraca Marcza brani Vićan te omogućuje početak slavlja za Dubrovčane.

- U sve tri finalne utakmice između Juga i Pro Recca konačni rezultat je bio u samo jednom pogotku razlike i svaki put se igralo odlično s obje strane kao i ovaj put. Mi smo sjajno otvorili utakmicu, imali šansu da odemo i na 4 pogotka razlike, ali oni su se uporno vraćali što i nije čudno kada se zna o kakvoj je momčadi riječ. Treba znati kako smo veliki dio utakmice igrali bez isključenog Dobuda što je veliki problem kada igrač protiv Talijana, ali na kraju smo mislim zasluženo slavili. Nakon poraza protiv Mladosti ne bi bilo dobro da smo i ovu utakmicu izgubili – rekao je trener Juga CO Elvis Fatović.

Crnogorski reprezentativac Predrag Jokić na kraju utakmice nije skrivao oduševljenje publikom.

- Utakmica je prošla u sjajnom ozračju kao i svaka koju sam igrao u Gružu. Ovo je nama praktično bila prva ozbiljna utakmica u sezoni i bez obzira na našu solidnu igru Jug je zasluženo pobjedio. Kako su ove dvije momčadi igrale finale Eurolige posljednje tri godine ne bih imao ništa protiv da se to dogodi i ovaj put s tim da se ponovi rezultat od posljednje dvije godine – s osmjehom na licu rekao je Jokić.

Jug CO svoju slijedeću utakmicu u Euroligi igraju protiv ruskog Sturma u Čehovu 13. prosinca.

JUG CO – PRO RECCO 10:9 (3:3, 2:2, 3:2, 2:3)

Dubrovnik, bazen u Gružu, gledatelja 2500

Suci: Gabor (Mađarska) i Margeta (Slovenija)

JUG CO: Vićan (11 obrana), Vranješ, Bošković 2, Azevedo 1, Joković 3(1), Smodlaka, Marković, Bušlje 2, I.Sukno, Dobud, Drobac, Obradović 1, S.Sukno 1

PRO RECCO: Tempesti (7 obrana), Presciutti, Madaras 2, Mangiante, Kasas, Felugo 1, Marcz 1, Angelini 1, Benedek 3, Calcaterra, Udovičić 1, Jokić, Bencivenga

IGRAČ VIŠE: Jug CO 6/11, Pro Recco 5/10

PETERCI: Jug CO 1/1, Pro Recco -

TRI OSOBNE POGREŠKE: Dobud 12', Mangiante 24', Marković 32', Bencivenga 32' 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije