Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef Stručne komisije HNS-a

Jozak: Ljudi i iz Fife rekli su da izgledamo kao veterani

'Nigeria\'s player Terna Suswan (L) vies for the ball with Croatia\'s Dejan Glavica, during their FIFA World Cup U20 Group D football match, at the Centenario stadium in Armenia, Quindío department, C
'AIZAR RALDES'
09.08.2011.
u 19:45

Ne može bez natječaja! U HNS-u više neće ići kao prije, kada je Ivica Grnja izabran za izbornika igrača do 19 godina

Šef Stručne komisije HNS-a Romeo Jozak, nakon povratka iz Kolumbije, opovrgava tvrdnje izbornika mlade reprezentacije (do 19) Ivice Grnje, ogorčenoga zbog razrješenja s dužnosti uoči SP-a.

– Ivica Grnja nije, kao što stalno tvrdi, smijenjen uoči SP-a, on se jednostavno nije prijavio na natječaj za izbornika selekcije do 19 godina, kao što je to, primjerice, učinio izbornik igrača do 17 godina Ivan Gudelj, istodobno se maknuvši s funkcije regionalnoga instruktora HNS-a – objašnjava Jozak.

Ali zašto se Grnja nije prijavio na natječaj?

– Očito je neozbiljno shvatio Stručnu komisiju, koja je sada postavila osam kriterija za izbor novoga izbornika. Uostalom, Grnja je prije 12 godina bez natječaja izabran za izbornika, pa je valjda mislio da stvari u HNS-u i dalje tako funkcioniraju – dodaje Jozak, razočaran što je Grnja svoj odlazak s funkcije sveo na antagonizam prema njemu.

Ali zašto ste uopće išli u Kolumbiju ako ste znali da Grnja "puše" na vas? Moglo se to protumačiti kao provokacija?

– Išao sam kao predsjednik Stručne komisije, zbog stjecanja iskustava za buduće smotre, zbog prijatelja iz Fife i Uefe. A osim izbornika Grnje, koji je bio uvrijeđen, svi ostali članovi naše delegacije bili su vrlo susretljivi prema meni. I opet naglašavam: nemam ništa protiv Ivice Grnje, međutim, s gledišta struke, imam pravo biti nezadovoljan.

>>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede.

Komentara 7

KA
kajinx
20:16 09.08.2011.

O da, HNS, recite nam kako se trakavica sa Ladićem završila, smjenjen je a nije dobio otkaz ili šta je bio razlog sa smjenu?

OB
-obrisani-
20:22 09.08.2011.

Pa Jozak je objasnio kako to od sad funkcionira u HNS-u sto tu nije jasno.... Sto se Grnje tice kao izbornika ili ti trenera, potpuni nestrucnjak ... Tko ga je samo prije 12 godina uze za izbornika... Ja jesam laik koji ipak misli da Grnja nije dorastao mjestu kao odgovorne i sposobne osobe izbornikova mjesta ,ali kad mladi vatreni kazu da su sa njim nezadovoljni ,onda tu nesto ne stima...

KA
kajinx
20:10 09.08.2011.

Romeo Jozak: …”on se jednostavno nije prijavio na natječaj za izbornika, očito je neozbiljno shvatio Stručnu komisiju”. Kako se Stručna komisija ponašala prema postojećem izborniku reprezentacije? Zar niste mogli s njim razgovarati i upoznati ga sa “osam kriterija za izbor novoga izbornika”. Da li vi znate kako stvari u HNS-u funkcioniraju ili kako bi trebale funkcionirati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije