Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOSIP VRANKOVIĆ:

Hrvatska se može nositi sa svima, pa tako i Italijom ili Grčkom

Josip Vranković
Daniel Kasap/Pixsell
27.01.2016.
u 12:06

Hrvatska će u prvom dijelu turnira, koji će se igrati od 4. do 10. srpnja, igrati u skupini B s Tunisom i Italijom, dok su u skupini A Grčka, Meksiko i Iran.

Josip Vranković, koji je jučer bio predstavnik Hrvatskog košarkaškog saveza u Švicarskoj na izvlačenju skupina kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016., smatra da se Hrvatska, ukoliko bude prava, može nositi sa svim suparnicima u skupini, a i s reprezentacijama s kojima se ovisno o rezultatu može križati. 

"Mislim da je dobro što smo izbjegli Filipine, jednostavno zbog aklimatizacije i dugog puta. Mislim da se sa skupinom koju smo dobili možemo nositi u svakom segmentu. Smatram da se jednostavno moramo okrenuti sebi i biti pravi, a onda možemo igrati sa svim ekipama koje su se našle u ždrijebu“, osvrnuo se Vranković na skupinu koja nas očekuje u Torinu.

"Iz ovog kuta gledanja, jako je upitno u kojim će sastavima doći ove nominalno najjače reprezentacije. I to je još jedna stvar, ako ćemo slijediti logiku i u prijašnjim natjecanjima, konkretno mislim na Grčku, bilo je najava dosta otkaza glavnih igrača. Smatram da se, ukoliko budemo fokusirani na sebe,  možemo ravnopravno nositi sa svima u skupini. Kako u skupini, tako i poslije u križanju“, dodao je bivši izbornik hrvastke košarkaške reprezentacije.

"Hrvatska može jako puno, ukoliko će biti ona prava i ukoliko ćemo biti jedinstveni! To je zadaća svih nas koji jesmo u košarci, a pogotovo u reprezentaciji. Najvažnije je da se prezentiramo u pravom svijetlu, a pogotovo mislim da je igračima koji će sudjelovati u ovoj akciji, kao i ljudima koji će voditi reprezentaciju, važno maknuti onaj gorak okus koji je ostao iz Francuske. Ovo je idealna prilika da to ispravimo“, dodao je.

Komentirajući ostale zemlje na ždrijebu, Vranković je kazao kako vlada opće uvjerenje da su "Filipini najteža grupa, a Srbija najlakša". "Ali to ne mora biti. To tako izgleda samo na papiru“, zaključio je.

Hrvatska će u prvom dijelu turnira, koji će se igrati od 4. do 10. srpnja, igrati u skupini B s Tunisom i Italijom, dok su u skupini A Grčka, Meksiko i Iran.

Prve dvije reprezentacije iz svake skupine plasirat će se u polufinale, dok trećeplasirana ekipa odlazi kući. Samo pobjednik kvalifikacijskog turnira plasirat će se na OI.

Osim turnira u Torinu, u isto vrijeme igrat će se i turniri u Beogradu, te Manili.

Pobjednici kvalifikacijskih turnira pridružit će se Brazilu, SAD-u, Argentini, Venezueli, Španjolskoj, Litvi, Kini, Australiji i Nigeriji koji su još ranije izborili nastup u Riju.

Turnir u Torinu:

Skupina A: Grčka, Meksiko, Iran
Skupina B: Tunis, HRVATSKA, Italija

Turnir u Beogradu:

Skupina A: Srbija, Angola, Portoriko
Skupina B: Češka, Japan, Latvija

Turnir u Manili:

Skupina A: Turska, Senegal, Kanada
Skupina B: Francuska, Novi Zeland, Filipini

>> Skupina je teška, ali možemo parirati Italiji i Grčkoj!

Komentara 1

Avatar links
links
22:12 27.01.2016.

joki težak posao trenera pa će malo u kancelariju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije