Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRUNO SIMON:

Skupina je teška, ali možemo parirati Italiji i Grčkoj!

Krunoslav Simon
Igor Kralj/PIXSELL
27.01.2016.
u 08:00

'Preostaje nam zasukati rukave, sakupiti redove, ujediniti se kao nikad do sad i probati razveseliti sve, a posebno sebe. San svakog sportaša je odlazak na Igre.'

Triler u Manili je izbjegnut, kuglica Fibina ždrijeba je ipak pospremila naše košarkaše u skupinu olimpijskih kvalifikacija koja će se igrati u Torinu. Uz Filipine, kao treći domaćin kvalifikacijskih turnira je i Beograd, no i tamo će igrati drugi.

Dakle, egzotičnog puta na Filipine neće biti, no put do Rija bit će im itekako dug. Naši su u skupini s Italijom i Tunisom, a križaju se sa skupinom u kojoj igraju Grčka, Iran i Meksiko. U prijevodu, pred njima će u srpnju biti dvije utakmice u skupini, a zatim polufinale pa finale kvalifikacija. Dakako, samo jedna od ovih šest reprezentacija čekirat će avionske karte iz Torina za Rio de Janeiro. Ostali će kućama. A naši? Kakav im je plan?

– Preostaje nam zasukati rukave, sakupiti redove, ujediniti se kao nikad do sad i probati razveseliti sve, a posebno sebe. San svakog sportaša je odlazak na Igre – poručio je Rok Stipčević.

Kruno Simon je za ždrijeb doznao igrajući s Milanom u Litvi. Javio se odmah iz svlačionice.

– Bolje da nije bio Triler u Manili! Svaka čast Aliju i Frazieru, ali priželjkivao sam skupinu u Torinu. Skupina je teška, no da se proći, možemo parirati Italiji i Grčkoj. Šanse sigurno imamo! Teren će biti vruć, ali treba nekoga i pobijediti želimo li na Olimpijske igre, zar ne? – veselo kaže Simon, pa analizira Talijane:

– Top klasa su im četiri ili pet igrača, većinom iz NBA, ali ne trebamo se bojati!

Josip Vranković, bivši izbornik, bio je predstavnik Saveza na ždrijebu u Švicarskoj.

– Upitno je u kojim će sastavima doći nominalno najjače reprezentacije. Recimo, u Grčkoj je bilo dosta najava kako će im otkazivati glavni igrači. Vjerujem da se možemo ravnopravno nositi sa svima. Hrvatska može puno. Ovo je prilika maknuti gorak okus koji je ostao iz Francuske, ovo je idealna prilika za ispraviti ga – kaže Joke.

Reprezentacija sad zna protivnike, ali je bez izbornika. Velimiru Perasoviću je istekao ugovor, a upitno je ima li i kapetana, odnosno hoće li Roko Ukić igrati. Tko bi mogao na klupu? Ime Jasmina Repeša samo se nameće. Zašto? S njime je repka jedini puta u ovom stoljeću igrala olimpijski turnir u Pekingu 2008. godine, a prije toga je prošao kvalifikacijski turnir u Grčkoj.

Usto, uz njega smo otišli i do polufinala Eurobasketa u Sloveniji, a tamo su pod njegovom palicom pale, pazite, i Grčka i Italija. Kao šlag na tortu, trenira u Milanu, pa Talijane dobro poznaje. No, o tom-potom.

>> Košarkaši nisu imali sreće u ždrijebu, evo tko su nam protivnici za Rio!

Komentara 3

PA
pajopatak
08:36 27.01.2016.

samo ne opet Jasko. neeee !

MA
Majur
12:17 27.01.2016.

Imate priliku popraviti dojam da ste ekipa bez pobjedničkog mentaliteta....dobru skupinu ste dobili,sve je otvoreno....

JS
John_Smith
14:10 27.01.2016.

Dečki, sutra je novi dan, zaboravite sve probleme, skupite se, pamet u glavu, hrabrost u srce, dajte sve od sebe te nas razveselite

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije