Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Nogomet

Skoblar primio visoko francusko priznanje, posjetili ga Šuker, Mamić, Mila Horvat...

– Josip Skoblar je istinska legenda hrvatskog nogometa, a danas smo se mogli još jednom uvjeriti da je i istinska nogometna legenda u Francuskoj – rekao je Šuker
08. travnja 2016. u 17:29 3 komentara 1026 prikaza
skoblar
Foto: HNS

Gradonačelnik Marseillea i predsjednik Metropole Aix-Marseille-Provence Jean-Claude Gaudin uručio je danas Josipu Skoblaru iznimno priznanje koje potvrđuje koliko je značajni trag Skoblar ostavio u Francuskoj kao nogometaš i kasnije nogometni djelatnik.

Skoblar je najzapaženiji dio iznimne igračke karijere proveo upravo u Marseilleu gdje je zabio 151 pogodak u 174 nastupa, uključujući i sezonu u kojoj je zabio 44 pogotka, što ga je svrstalo na europski vrh te godine.

Na svečanoj ceremoniji okupilo se stotinjak ljudi, uključujući Skoblarovu obitelj i delegaciju HNS-a u kojoj su bili predsjednik Davor Šuker, prvi dopredsjednik Zdravko Mamić, izvršni direktor Damir Vrbanović i viši savjetnik Zorislav Srebrić, odnedavna djelatnica HNS-u Mila Horvat, a među uzvanicima je bio i Aljoša Asanović.

Iznimno emotivni Skoblar zahvalio je Gaudinu na uručenom priznanju te se prisjetio brojnih trenutaka iz karijere. Tijekom službenog govora zahvalio je i delegaciji HNS-a na dolasku, što je naglasio i kasnije u intervjuu za HNS:

– Ovo priznanje mi zaista puno znači i oduševljen sam takvim respektom koji su mi Francuzi ovime pokazali. Prekrasno je vidjeti da te netko toliko cijeni. Želim zahvaliti Šukeru i delegaciji Saveza na dolasku, to je prekrasna gesta zbog koje mi je jako drago. Veselim se što ću biti ambasador Saveza na predstojećem Euru.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker s ponosom je govorio o Skoblaru.

– Ovo je ponosan trenutak za sve u hrvatskom nogometu, ali i za sve u Hrvatskoj. Prekrasno je vidjeti da je jedan naš nogometaš ostavio takav trag i da je toliko cijenjen, sretni smo što smo mogli biti dio ove svečanosti. Josip Skoblar je istinska legenda hrvatskog nogometa, a danas smo se mogli još jednom uvjeriti da je i istinska nogometna legenda u Francuskoj – rekao je Šuker.

>> Šuker napisao predgovor u knjizi o Modriću i usporedio ga s trojicom čarobnjaka

Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima
  • čaki123:

    zdravko mamic ti si jedan super čovjek ti si ko doktor marijan saric vlasnik europatrade koji su uvijek me pomigli isto gdje god se nalazim na svijetu ja ću zahvaliti Šukera , mamic je super čovjek i branko ivankovic ...... na batine

  • čaki123:

    zdravko mamic ti si jedan super čovjek ti si ko doktor marijan saric vlasnik europatrade koji su uvijek me pomigli isto gdje god se nalazim na svijetu ja ću zahvaliti Šukera , mamic je super čovjek i branko ivankovic ...... na batine

  • ljimonad:

    ma vidi vidi koliko jih je iz saveza otišlo na put za francusku. josipu sve čestitke, a ovim u hljebima saveza palac dolje