Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Polufinale Lige prvaka

Jose: Pep je bolji od mene!

Pep Guardiola
Reuters
20.04.2010.
u 08:35

- Bio je vrlo vrijedan igrač, jako ozbiljan i odgovoran. Sjećam se da je na trening znao doći i sat vremena ranije, a posljednji je ostajao - kaže Prosinečki o Guardioli.

Nogometaši Barcelone doputovali su jučer u Milano nakon desetosatne vožnje svojim superluksuznim autobusom i nakon što su u nedjelju noćili u Cannesu. Do posljednjeg trenutka u Barci su držali otvorenom opciju leta iz Valencije do neke zračne luke na sjeveru Italije, no Torino, Milano, Bergamo, Venecija i Bologna ostali su zatvoreni.

Jose Mourinho ove sezone već je dobio lekciju od Guardiole. U skupini je u Milanu bilo 0:0, a u uzvratu samo 2:0 za Barcu, a moglo je biti trostruko više.

Osvojio sve trofeje

Jose Mourinho sada podilazi Guardioli, s kojim je prije dvije godine bio u utrci za klupu Barce. Portugalac je svojedobno radio u katalonskom klubu, ali nije dogurao dalje od funkcije prevoditelja Bobbyu Robsonu i Louisu van Gaalu.

– Barcelonin predsjednik Laporta napravio je pravi potez što je tada angažirao Guardiolu, a ne mene. On je bolji izbor za Barcelonu, što sam mu i osobno rekao. Nadam se da će zauvijek ostati trener Barcelone, jer je u ovom trenutku najbolji na svijetu. Zato što je osvojio sve trofeje – kazao je Mourinho.

O Barcinu treneru razgovarali smo i s njegovim nekadašnjim suigračem Robertom Prosinečkim. Sezonu i pol (došao u ljeto 1995., a otišao u prosincu 1996.) u godinama kada Barcelona ni izbliza nije bila svjetska top-momčad dijelili su svlačionicu na Nou Campu.

- Bio je vrlo vrijedan igrač, jako ozbiljan i odgovoran. Sjećam se da je na trening znao doći i sat vremena ranije, a posljednji je ostajao. Nikada se nisam pretjerano volio istezati, a on je to činio stalno – prisjeća se Prosinečki Guardiole.

Igrao je zadnjeg veznog.

– U igri je bio inteligentan i vrlo racionalan, rijetko je gubio loptu.

Je li već kao igrač pokazivao sklonosti da postane trener?

– Taktički je bio odličan, znao je pričati o igri za vrijeme utakmice. No, nikada nismo razgovarali o tome što ćemo raditi nakon karijere.

Jeste li se privatno družili?

– Ne, nakon treninga smo svi zajedno znali popiti kavu, ali nikada nismo izlazili zajedno. Bio je dosta povučen tip.

Igra blizu savršenstva

Je li Guardiolina Barcelona najbolje što ste dosad u nogometu vidjeli?

– To je blizu savršenstva, ne sjećam se bolje nogometne momčadi.

Guardiola ima sjajne igrače, koliko je on, kao mlad trener, zapravo kvalitetan?

– Takva mi pitanja često zasmetaju. Osvojio je šest trofeja u prvoj sezoni od šest natjecanja. Zar mislite da to može netko tko nije sjajan trener?! – zaključio je Robert Prosinečki.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije