Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNIK JE OPUŠTEN

Dalić ima sastav za Francusku, moguća je samo jedna promjena

Hrvatska Rusija slavlje
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
15.07.2018.
u 07:15

Francuzi su nam veliki dužnici, a svoja su posljednja velika finala izgubili – 2006. od Italije i 2016. od Portugala. Neka se niz nastavi danas u Moskvi protiv Hrvatske

Posve neopterećen ishodom finala Svjetskog prvenstva, izbornik Zlatko Dalić s punim povjerenjem priprema za Francusku istu koncepciju koja je u polufinalu u velikom stilu pregazila Engleze.

Prema informacijama iz našega tabora, moguća je samo jedna promjena u početnom sastavu; lijevi branič Ivan Strinić, osim što je načet ozljedom, nije u prošle dvije utakmice bio pretjerano nadahnut pa se spominje mogućnost da utakmicu počne Zelinac Josip Pivarić.

Kakva bio to zadovoljština bila za dugo osporavanoga, ali nevjerojatno požrtvovnog Prigorca, koji je ovu priliku doista zaslužio. Možda ste zaboravili: Pivarić je bio jedini Dinamov nogometaš kojega je Uefa svojedobno uvrstila u idealnu momčad kola Lige prvaka. Zbilo se to u rujnu 2015. godine, kada je Pivarić postigao pogodak za Dinamo u senzacionalnoj pobjedi nad Arsenalom, u čijim je redovima tada očajno nastupio i današnji naš Josipov suparnik – Olivier Giroud. Prema dosadašnjoj praksi, Dalić će sastav igračima reći na sastanku u podne.

Hrvatska Rusija slavlje
1/10

Francuzi su naši najveći nogometni dužnici, i ne samo zbog ludoga preokreta u polufinalu Svjetskog prvenstva 1998. godine. Pa tako Šime Vrsaljko i Andrej Kramarić sanjaju uzvrat Francuzima za bolan poraz 2010. godine u polufinalu Eura do 19 godina, kada je trikolore predvodio Antoine Griezmann.

Hrvatska je u povijesti velikih natjecanja čak osam puta rušila bivše ili aktualne europske i svjetske prvake: Dansku (1996. i 2018.), Njemačku (1998. i 2008.), Italiju (2002.), Španjolsku (2016.) te Argentinu i Englesku (2018.). Kao što vidite, nedostaju nam skalpovi Brazilaca i – Francuza, s kojima smo imali dramu i 2004. godine na EP-u u Portugalu, kada je završilo 2:2.

Kao što će reći Dalić, tradicije su tu da ih se sruši.

“Idemo u fajt”, kaže izbornik, a zna se što to znači kad nastupa Hrvatska: pred njom se tresu i uzmiču i najveći. A podsjećamo kako su Francuzi svoja posljednja velika finala – izgubili: 2006. od Italije i 2016. od Portugala. Neka se niz nastavi u Moskvi. 

>> Pogledajte Večernji pressing s Lovrom Kalinićem i Ognjenom Vukojevićem

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije