Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Kostelić

Jole, Grdović ili Mišo? Nažalost, nitko od njih...

Ivica Kostelić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
29.12.2016.
u 16:29

– Nakon Zagreba ću još skijati, ali tko zna hoće li me na Sljemenu biti iduće godine – kaže Ivica koji ne otpisuje ni nastup na Zimskim olimpijskim igrama u veljači 2018. u Južnoj Koreji

U serijalu videa kojim organizatori najavljuju Snow Queen Trophy izašao je prvi s najboljim našim skijašem u povijesti. U nizu kratkih pitanja Ivica Kostelić je govorio o najdražoj stazi, Cristianu Ronaldu i Lionelu Messiju, Batmanu i Supermanu...

Najdraža staza?

Wengen.

Najdraža pobjeda?

Aspen s brojem 64.

Zaboravio prvi poljubac

Najdraži bend i pjevač?

– Allman Brothers Band i Elvis.

Jelo?

Ćevapi.

Superman ili Batman?

Batman.

Najdraži sport nakon skijanja?

– Podvodni ribolov.

Najbolji hrvatski nogometaš?

Robert Prosinečki.

Ronaldo ili Messi?

Messi.

Otkrio je Ivica i da baš ne voli hrvatske pjevače popularne glazbe.

Jole, Mladen Grdović ili Mišo Kovač?

– Na žalost, nitko od njih trojice.

S koliko godina si se prvi put poljubio?

– Uh, to se ne sjećam. Ne znam.

Schwarzenegger ili Stallone?

– Obojica su dobri na svoj način.

Što Ivicu najviše veseli na Snježnoj kraljici?

– Imamo najbolje navijače na svijetu, rade najveću buku. Staza je dobro pripremljena i tu sam napravio svoje prve skijaške korake – rekao je Ivica.

A na zagrebačkoj utrci Ivica će nastupiti i 5. siječnja, možda i posljednji put u karijeri.

– Nakon Zagreba ću još skijati, ali tko zna hoće li me na Sljemenu biti iduće godine – kaže Ivica koji ne otpisuje ni nastup na Zimskim olimpijskim igrama u veljači 2018. u Južnoj Koreji.

– Da, razmišljam o Igrama u Koreji, ali to je još daleko. Polako, vidjet ćemo. Ove sezone ću još nastupati i na Svjetskom prvenstvu – rekao je Ivica.

A 4. siječnja Ivica će prvi put nastupiti i na zagrebačkoj utrci legendi. Dobit će priliku spustiti se na skijama od katedrale do Manduševca.

– To je fantastična ideja i skidam kapu onome tko se toga sjetio. Jedva čekam skijati u samom centru grada – rekao je Kostelić.

Zagrijavanje za zagrebačku utrku Ivica će imati danas na superkombinaciji u Santa Caterini (prva utrka u 10.30 sati, druga u 14). Prilika je to Kosteliću da prvi put nakon gotovo 10 i pol mjeseci osvoji bodove u utrci Svjetskog kupa. Dogodilo se to posljednji put također u utrci superkombinacije, u francuskom Chamonixu 19. veljače, kada je Ivica osvojio deveto mjesto. Bio je to ujedno i najbolji Ivičin plasman u prošloj sezoni.

Ima slabe startne brojeve

Superkombinacija je ustvari ostala još jedina disciplina u kojoj Ivica ima dovoljno bodova za neki normalan startni broj. Na Fis point ljestvici na 21. je mjestu superkombinacije, dok je, primjerice, na toj istoj slalomskoj ljestvici tek na 106. mjestu, što znači da na bi svakoj utrci startao među posljednjima, kad je staza već gotovo posve uništena... A tada su šanse za osvajanje bodova nažalost minimalne.

I zato ne bi čudilo kada bi skorašnja sljemenska utrka Ivici bila posljednja u Svjetskom kupu u njegovu rodnom gradu.

Zato dođite na Sljeme 5. siječnja, isplati se još jednom uživo vidjeti profesora na djelu... Treba mu jako zapljeskati za sve što je napravio za hrvatsko skijanje, bez obzira na to koji završi u utrci.

Komentara 3

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
19:05 31.12.2016.

Ivica Kostelić je legenda i jedina prava perspektiva hrvatskog skijanja jer on jedini možda može ponekad uspjeti dodjti do druge vožnje u svjetskom kupu i usput ne slomiti nogu ili povoziti nekog navijača uz prugu.

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
16:43 29.12.2016.

legenda!!!

DH
dalibor.hren
13:21 31.12.2016.

Trebao je prestati kad je bio na vrhuncu (kao sestra Janica!). Sad ga napucavaju kao staru kantu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije