Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJBOLJI NA SVIJETU

Đokoviću će veličinu morati priznati i oni koji ga ne vole

Novak Đoković
Foto: Reuters/PIXSELL
14.07.2015.
u 08:30

'Novak Đoković se tek primiče svom vrhuncu.'

Wimbledonski finale između Rogera Federera i Novaka Đokovića, “meč desetljeća”, kako ga je nazvao BBC, došli su gledati mnogi uglednici, među njima od nama poznatih i glumac Hugh Grant, nogometaši Robert Pires i Thierry Henry (sa svojom pratiljom Andreom Rajačić iz BiH)... U All England Club stigao je i svjetski prvak u formuli 1 Lewis Hamilton. Imao je pozivnicu za kraljevsku ložu, ali ne i prikladnu odjeću. “Dress code” je propisivao sako i kravatu, a Hamilton ih nije imao (umjesto toga imao je šešir i košulju s cvjetnim uzorkom). U Wimbledonu se sako i kravata mogu i unajmiti, ali Hamilton nije želio u kraljevsku ložu u posuđenoj odjeći. I propustio je finale...

S Banjice u povijest

Ova crtica samo pokazuje kako su mnogi razumjeli kolika je važnost jubilarnog 40. dvoboja između Federera i Đokovića. Bio je to još jedan finale najprestižnijeg turnira, ali i razdjelnica čiji je ishod neke stvari zauvijek promijenio. Švicarac će teško do još jednog Grand Slam naslova (ima ih 17), a Srbin je sjajnom izvedbom i pobjedom dokazao da nije samo najbolji tenisač današnjice nego da je, definitivno, i jedan od najvećih u povijesti.

– On je bez ikakve dvojbe jedan od pet najboljih igrača svih vremena. Na mojoj je listi prvi Rod Laver, potom slijede Pete Sampras, Roger Federer i Rafael Nadal. Novak je trenutačno peti, ali u stalnom je usponu. Pobjedom u Wimbledonu preskočio je još nekoliko velikana – kazao je za BBC John McEnroe, i sam vlasnik sedam Grand Slam naslova (i otac petero djece).

“Veliki lajavac” nikad nije krio simpatije prema momku s Banjice, ali nije pristran, Đokoviću će veličinu sad morati priznati i oni koji ga ne vole.

I publika u Wimbledonu u velikoj je mjeri bila naklonjena Federeru, ali na kraju je shvatila da je pobijedio bolji, svestraniji; da je, grubo rečeno, Federer (33) prošlost, a Đoković (28) budućnost.

Đoković napada Tildena

I na vječnoj listi osvajača Grand Slam turnira, na kojoj je Federer apsolutni rekorder sa 17 naslova, stvari se mijenjaju. Đoković ih sada već ima devet i polako se približava vrhu – trenutačno je osmi (prvi je ispred njega Bill Tilden sa 10 kruna).

– Novak se tek primiče svom vrhuncu i, ako ga posluži zdravlje, dominirat će svjetskim tenisom barem još nekoliko godina. Mentalno je ojačao, ali i poboljšao neke segmente u svojoj igri. Bolje igra voleje, elastičniji je u defenzivi i bolje reternira, Agresivniji je prema loptici, u svakom udarcu ide da je “zgromi”. Čini se da su ga brak s Jelenom i rođenje sina dodatno motivirali – napomenuo je McEnroe dodavši:

– Novakov san mora biti osvajanje sezonskog Grand Slama, za to će imati još nekoliko prilika!

>> Đoković: Trava ove godine ima doista odličan okus. U potpunosti je organska i bezglutenska

Komentara 12

Avatar Pavel ic
Pavel ic
11:19 14.07.2015.

nema to ili ga volio ili nevolio nole je najbolji to je pokazo 100 puta

TN
tamo.netko
09:17 14.07.2015.

Ne znam da li ce to sve biti bas tako, ali da je opasno dobar stoji...

IV
ivicamikic
21:28 14.07.2015.

Mozete da nas mrzite, ali morate priznati da smo u sportu mnogo bolji od vas.Ako ne verujete pitajte Cilica i vaterpoliste.Da ne pricamo o kosarkasicama i mladim fudbalerima, crknite od muke i vidimo se na vasem moru da vam pomognem da izadjete iz krize.Poz. iz Srbije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije