Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napustio Dinamo, ali...

Joe želi još igrati, najveća mu je želja još jedan nastup za reprezentaciju

06.09.2013., Stadion Crvena zvezda, Beograd - Kvalifikacijska nogometna utakmica za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, skupina A, Srbija - Hrvatska. Josip Simunic, Miralem Sulejmani Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
16.12.2014.
u 13:01

Prijatelji Ante Galešić iz Berlina i Joe bliski su 15 godina. Aćko zna sve Joeove tajne

Joe Šimunić (36) zatvorio je još jedno poglavlje bogate karijere. Oprostio se od Dinama, a na žalost u posljednjemu nastupu, protiv Astre u Rumunjskoj, skupila se sva simbolika Joeove ere u Maksimiru: ne zna se tko je bio nemoćniji, on ili njegov Dinamo.

Premda je Šimunić svoju posljednju godinu totalno uprskao i gafom nakon utakmice s Islandom bacio sjenu na sve dobro što je napravio u karijeri, ispratit ćemo ga kako i dolikuje nogometašu sa 105 nastupa za Hrvatsku. Joe je, naime, nekada bio igračina!

Heroj u sto utakmica

Na primjer, malo je svjetskih igrača koji se mogu pohvaliti da su nokautirali čak tri svjetska prvaka, Italiju (2002.), Englesku (2007.) i Njemačku (2008.). Pa usto, ako hoćete, i Švedsku u Göteborgu, Bugarsku u Sofiji, Belgiju u Bruxellesu, Tursku u Istanbulu. Sve te utakmice nose dojmljiv Šimunićev pečat i kod svih izbornika bio je nezamjenjiv.

Joe Šimunić i Dinamo pregrmjeli su se međusobno i kreću u nove pobjede. Dok Mamić Joeova nasljednika vidi u Schildenfeldu, Šimunić je na pragu 37. godine u potrazi za – novim angažmanom.

– To je njegova želja jer osjeća se spremnim odigrati još jednu sezonu – kaže nam najbolji Joeov prijatelj, Ante Galešić iz Berlina, čovjek koji zna sve Joeove tajne.

Otkriva i da je postojala opcija produljenja s Dinamom do ljeta, no planove je pokvario europski podbačaj. Joe će sada na odmor u Australiju, zajedno sa suprugom Christinom Marie i tromjesečnom kćerkicom Lucijom, a onda u siječnju pokušati pronaći klub.

Nikoga ne bi povrijedio

Ima li Joe neostvarenih želja, pitamo Galešića.

– Ima. To je još barem jedan nastup za reprezentaciju! Znate, Joea je jako pogodila Fifina suspenzija, zato što njegov istup, koji se dogodio tamo gdje se nikako nije smio dogoditi, nije bio uperen ni protiv koga. On je svjestan da je pogriješio, ali odgojen je u tom duhu i nije mu ni u primisli bilo da bi nekoga povrijedio – dodao je Galešić.

Tko zna, možda Joe s prijateljem Nikom Kovačem u tajnosti kuje plan o velikom povratku u vatrene, makar na 90 minuta. Ostale su mu još tri utakmice suspenzije...

>> Šimunić je zaslužio oproštaj, dao nam je mnogo i želimo mu sreću

>> Josip Šimunić je otišao iz nogometa i samo mu možemo reći 'Hvala, Hrvatino!'

>> Pogledajte kako se Dinamo oprostio od Šimunića

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije