Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE MVP
Povratak na članak

Jesu li Amerikanci učinili nepravdu prema Jokiću? Njihova odluka prilično je nategnuta

Bez obzira na njegove sjajne brojke (32,1 koševa, 10,2 skokova i 4,2 asista), i status najboljeg strijelca lige, dojma smo da je izbor Joela Embiida za MVP nagradu bio prilično nategnut.

Komentari 2

TA
tapiros77
16:43 23.05.2023.

Nisu! MVP je u večini slučajeva igrač koji ima najveću vrijednost PER stastistike - a to je i ove sezone bio Jokić. Međutim Jokić je ove sezone malo smanji brojike što se i moglo očekivati s obzirom da je Denver konačno kompletan. S druge strane Embiid je bio jako blizu po PER-u i još k tome je pojačao statistiku i nadigrao je Jokića u direktnom okršaju tako da je zasluženo MVP. E sada OGROMNA razlika između njih dvojice je u tome što je Embiid jako sebičan tip - njemu su nagrade sve, pa je igrao čak i utakmice na kraju sezone koje su bile nebitne samo da pohvata što više nagrada! A onda kad je došao Playoff nije mogao igrati jer je bio i ozlijeđen i iscrpljen - dakle beskoristan za svoj tim! Kad su ispali izjavio je da On i Harden ne mogu sami i time uvrijedio najviše Tyrese Maxeya koji bio fantastičan cijelu sezonu i imao preko 20 poena po utakmici. S druge strane Jokić je sve podredio ekipi i time pokazao veličinu!

VL
KU
Kujttim
14:32 23.05.2023.

Izbor za MVP nagradu je marketing. Embid je Afrikanac, dolazi iz Kameruna koji ima 28 milijuna stanovnika. Amerikanicima je to zanimljivije od Jokića koji dolazi iz zemlje koja nije član EU, dakle iz Srbije koja ima 6,8 milijuna stanovnika sa svim Albancima i Romima zajedno.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.