Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLALOM ASPEN

Jelušić završila 29., Fleiss odustala u prvoj vožnji

Ana Jelušić
AFP
29.11.2009.
u 19:46

Češka skijašica Šarka Zahrobska ostvarila je drugu pobjedu u karijeri, u utrkama Svjetskog kupa. Uvjerljivo najbolja je bila na slalomu u Aspenu.

Nakon prve vožnje Zahrobska je sve konkurentice iza sebe ostavila za više od jedne sekunde, a potom je u drugom laufu inteligentno i mirno sačuvala prednost, te u cilj ušla sa 58 stotinki prednosti u odnosu na drugoplasiranu Marlies Schild.

Skok Shild s trećeg na drugo mjesto bila je jedina promjena unutar najboljih pet iz prve vožnje. Zbog toga je njena sunarodnjakinja Kathrin Zettel skliznula jednu stepenicu ispod, dok su dvije sestre Riesch, Susanne i Maria, ostale na svojim pozicijama, četvrtoj, odnosno petoj.

Bio je ovo drugi slalom u sezoni, a podsjetimo da je u prvom u Leviju slavila baš Maria Riesch. Treće iz finskog Levija, Tanje Poutiainen, nije bilo na startu u Aspenu zbog ozljede leđa.

Ana Jelušić je nakon 10. mjesta u Leviju bila tek 29. u Aspenu. Uspjela je iza sebe ostaviti tek Kanađanku Mielzynski, a imala je ukupni zaostatak od 6.65 sekundi. Podsjetimo da druge dvije Hrvatice, Nika Fleiss i Matea Ferk, nisu završile prvu vožnju.

U ukupnom redoslijedu vodi Kathrin Zettel sa 220 bodova, ispred Marie Riesch sa 176 i Tanje Poutiainen sa 165. Ana Jelušić je trenutačno na 28. mjestu sa 28 bodova.

Aspen, slalom:

1. Šarka Zahrobska (Češ) 1:43.45
2. Marlies Schild (Aut) +0.58
3. Kathrin Zettel (Aut) +0.77
4. Susanne Riesch (Njem) +1.46
5. Maria Riesch (Njem) +1.95
...
29. Ana Jelušić (Hrv) +6.65

Prva vožnja Aspena

Hrvatske skijašice nisu se proslavile u prvoj slalomskoj vožnji Svjetskog kupa, koja se održala u mondenom američkom zimovalištu Aspenu.  

Jedina se do druge vožnje probila Ana Jelušić koja je zauzela 27. mjesto, a upisala je pritom i ogroman zaostatak od čak 5.01 sekundi za najbržom Čehinjom Šarkom Zahrobskom.

Druge dvije hrvatske predstavnice, Nika Fleiss i Matea Ferk, nisu uspjele završiti prvu vožnju, gdje je bilo mnogo padova, a između ostalih se i teže (koljeno) ozlijedila švicarska skijašica Sandra Gini.

Češka slalomašica Zahrobska je bila apsolutna vladarica zbivanja tijekom prvog laufa, pa joj se tako niti jedna suparnica nije približila na manje od sekunde zaostatka. Drugo mjesto je osvojila Austrijanka Kathrin Zettel sa minusom od 1.07 sekundom. Zanimljivo da je i u subotu na veleslalomu Zettel bila druga i nakon prve vožnje, ali i na kraju utrke.

Treće mjesto je zauzela još jedna Austrijanka Marlies Schild, dok su se na četvrtom i petom smjestile dvije sestre Riesch, Susanne i Maria. Potonja je, podsjetimo, slavila na prvom ovogodišnjem slalomu u finskom Leviju, a prošle sezone je bila ukupna pobjednica u ovoj disciplini u Svjetskom kupu, te svjetska prvakinja.

Aspen, slalom (prva vožnja):

1. Šarka Zahrobska (Češ) 52.14
2. Kathrin Zettel (Aut) +1.07
3. Marlies Schild (Aut) +1.49
4. Susanne Riesch (Njem) +1.99
5. Maria Riesch (Njem) +2.09
...
27. Ana Jelušić (Hrv) +5.01
...

Komentara 3

KA
Kakma
18:18 30.11.2009.

Niko,Niko ostavi se posla koji ti ocito ne ide,ili ti je samo do turizma.

KA
Karla
20:48 29.11.2009.

Bravo Ana! Biti 27. na svijetu velika je stvar.

KU
kumanovac
01:31 30.11.2009.

Srpkinja 14 vasa ana 29 sramota.Treba ih sveposlati u srbiji da uce da skijaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije