Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Joško Jeličić

Modrić od heroja postao izdajnik, Šukeru je stalo do svog imidža

Joško Jeličić
Foto: HRT
1/3
18.06.2017.
u 15:24

Joško Jeličić poznat je po kao osoba koja ne okoliša i nikoga ne štedi, izravan je i bez rezerve spreman je govoriti o svemu

"Ima li nade za hrvatski nogomet te dokad će u njemu vladati kriminal, korupcija i nepotizam, neka su od pitanja emisije Nedjeljom u dva na koja će pokušati odgovoriti bivši nogometaš i sportski komentator Joško Jeličić", stajalo je u najavi emisije.

Joško Jeličić poznat je po kao osoba koja ne okoliša i nikoga ne štedi, izravan je i bez rezerve spreman je govoriti o svemu. A u današnjoj emisiji govorit će u HNS-u, Mamiću, Šukeru...

- Za mene je Messi najbolji nogometaš na svijetu, a Ronaldo, on je mašina. Sve je ostvario radom i nevjerojatno ga poštujem. Ima motiv i rijetki su takvi. To je profil pokojnog Dražena i Michaela Jordana. Oni su uzor.

Luka Modrić ili Davor Šuker?
- Luka Modrić je najbolji hrvatski nogometaš u povijesti osvajanjem posljednjeg trofeja, ali i Šuker ulazi u najveće.
- Što se tiče Luke i suđenja. Nisam očekivao da on bude hrvatska savjest. Žao mi je što je promijenio percepciju o sebi i u pola sata od heroja postao izdajnik. No mislim da smo mi zadnji koji bi trebali moralizirati.

Zdravko Mamić i njegova pozicija u hrvatskom nogometu?
- Nitko ne može osporiti njegov uspjeh u Dinamu, trofeje, infrastrukturu. On je inteligentan čovjek i mislio sam da će njegovo ponašanje rasti s Dinamom, ali njegovo eksponiranje je krivo. Njegov najveći problem je njegov ego. On umjesto diplomacije koristi ulične metode. Ne mislim da je on uzrok svega lošeg u hrvatskom nogometu, nego je on rezultat svega lošega u hrvatskom društvu. Njemu je sustav sve omogućio. Što se tiče suđenja u Osijeku. Ne razumijem kako ljudi ne shvaćaju sukob interesa Zdravka Mamića u Dinamu. On je dobio 60-ak milijuna kuna od Modrićeva transfera. Ako to što se događalo nije sukob interesa, ne znam što je.

- Šuker je pokazao da mu nije stalo do unapređivanje hrvatskog nogometa, nego do svog imidža. Meni ga je u jednu ruku žao jer je bio veliki igrač, a tako brzo je dozvolio da mu padne reputacija i da je postao jedna mala figurica. On se uopće ne bavi HNL-om i infrastrukturom i stadionima, nego samo plasmanima reprezentacije što donosi novac HNS-u.

Treba li Ante Čačić ostati izbornik reprezentacije?
- Način na koji je Ante Čačić izabran za izbornika je smiješan. Ante je jako inteligentan čovjek, ali mu to sve ne služi na čast. Čovjek je praktički izabran u avionu. Čačić ima tu socijalnu inteligenciju i sigurno je igračima bilo lakše s njim nego s Nikom Kovačem koji je perfekcionist. No, mislim da na utakmicama, u ključnim trenucima, nije dobro reagirao. Nije učio na pogreškama u nekim utakmicama. No, ne bojim se za plasman na Svjetsko prvenstvo. Ne mislim da Čačića treba smijeniti, ali čini mi se da previše respektira hijerarhiju u svlačionici - objasnio je Jeličić.

- Najveći grijeh Janice Kostelić je ulazak u politiku. Ona nije dio toga, nije dorasla tome, odnosno jedan čovjek ne može sam protiv politike.

- Ne mislim da su nogometaši danas prepotentni i bahati. Takvog ponašanja ima u svim slojevima društva, ali ne treba generalizirati. Nisam ni ja ponosan na sve stvari koje sam radio kao nogometaš s 20 godina.

Je li prerano završio nogometnu karijeru?

-  Sto puta mi je prošlo kroz glavu zašto sam završio karijeru. Žao mi je što nisam napravio karijeru shodnu mom talentu. Kažu da sam bio talentiran. Uhvatim se nekoliko puta kako mislim što se nisam rodio deset godina kasnije pa da igram danas kad je puno više novca u nogometu. Ali, što bi trebao reći Marko Mlinarić? On je Iniesta, on je bio fantastičan igrač.

- Jako sam sretan što je Rijeka sve osvojila ove sezone. Taj klub je ogledan primjer da privatni kapital ako se na pravi način planira, može polučiti rezultat. Išli su korak po korak. Njihovo ponašanje, pristup, disciplina i u simbiozi s navijačima je bila fascinantna. Lijepo mi je bilo vidjeti kako su slavili.

Promjene u nogometu?

- Ne znam što bi promjena pravila i skraćivanje utakmica donijelo nogometu. Mislim da bi uvođenje videotehnologije donijelo puno toga dobroga i to pozdravljam, ali sve ove druge inicijative i pokušaji promjena treba dobro analizirati.

Komentara 108

Avatar Cinco
Cinco
15:07 18.06.2017.

Podrška najvećem hrvatskom igraču svih vremena - Luki Modriću.

MV
Mijat vrdoljak
15:17 18.06.2017.

Koga je to Luka Modrić izdao da bi ostao izdajnik

Avatar cluesblues
cluesblues
16:03 18.06.2017.

nasla se dva najveca licemjera u hrvatskoj pa popricali nedjeljom u dva o njihovoj iskrivljenoj verziji stvarnosti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije