Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODABRALI KLUB

Jedvaj i Halilović odlaze iz Dinama!

Alen Halilović (1)
Dalibor Urukalović/Pixsell
30.06.2013.
u 21:27

- S njihovim budućim klubom sve je dogovoreno – rekao je predsjednik Mirko Barišić.

- Svi su na prodaju, ali sve ovisi o ponudama – rekli su nedavno čelnici Dinama. E, sad je očito došla ponuda koja je bila dovoljna da te čelnike (čitaj Zdravka Mamića) izuje iz cipela, odnosno da pristane na prodaju dva mlada, u ovom trenutku najveća talenta svoj svlačionice. Alen Halilović i Tin Jedvaj uskoro će postati igrači, zacijelo, Tottenhama. Jer Barišić nije želio reći ime kluba, ali već se nekoliko dana piše o toj ponudi Spursa.

- Ne mogu reći da su prodani, ali s njihovim budućim klubom sve je dogovoreno. Točnija bi riječ od prodaje bila da su: zakapareni – potvrdio nam je u telefonskom razgovoru predsjednik Dinama Mirko Barišić koji je na pripremama plavih u Moravskim Toplicama.

- Oni će još neko vrijeme ostati s nama – dodao je Barišić.

To bi trebalo značiti da će Jedvaj ostati u Dinamu najmanje do zime, a Halilović još godinu dana. No, sad je pitanje koliko će igrati u ovom novom Dinamu. Prvi stoperski par ionako su Šimunić i Addy, tako je Jedvaj alternativa. Kruno Jurčić sad više neće morati forsirati mladog Halilovića kad je prodan, prije će ga čuvati da se ne bi ozlijedio i da transfer ne bi propao.

Kad se gleda financijski onda je Dinamo opet napravio sjajan posao, dan prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju u kojoj, kažu, više neće biti financiranja klubova iz proračuna, dakle novac od grada Zagreba plavima će se još smanjiti, osigurao si je proračun za još dvije godine mirnog života. Kad se tome doda prihod od Uefe za igranje u Ligi prvaka ili Europskoj ligi, onda za plave nema brige zbog novca. Isto tako, Jedvaj i Halilović u ovom trenutku nisu u udarnoj postavi plavih i u ovom trenutku zbog njihove prodaje rezultat neće trpjeti.

No, s druge strane ostaje žal jer ti dečki iza sebe još nemaju ni jednu odigranu sezonu, tek su se predstavili, tek smo uvjerili da su doista nogometni biseri a sad ih ovdje zapravo više nećemo vidjeti.

I jasno je da će ova prodaja, pa premda se i ostvarila za godinu dana, opet stvoriti gnjev navijača, da će Dinamo okarakterizirati kao trgovačko društvo. U današnjem suvremenom nogometu to su svi klubovi i to je realnost, no bez obzira na sve to, ostaje žal što ta djeca koja zajedno nisu odigrala ni 30 utakmica za Dinamo već odlaze.

A ovo je i očito novi smjer plave klupske politike, proizvoditi mlade igrače i skupo ih prodati, pa naći nešto iskusnije igrače u Europi i s njima probati doći do europskog rezultata. Kao što je to činio Cluj, BATE Borisov i slični klubovi.

>> Vrsaljko i Halilović zabili za pobjedu Dinama nad Sepahanom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije