Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUKA VUŠKOVIĆ NA ROĐENDAN POTPISAO

Jedan od najvećih talenata u Hrvatskoj ostaje Hajdukov: 'Mi smo obitelj, prvi gol sam tu zabio'

24.02.2023.
u 09:13

Upravo njegovim golom Hajdukovi juniori su nedavno svladali Šahtar i plasirali se u osminu finala natjecanja gdje ih čeka Manchester City. Redovni je član mlađih uzrasnih kategorija hrvatske reprezentacije.

Jedan od najtalentiranijih izdanaka Hajdukove Akademije i hrvatskog nogometa, mladi stoper Luka Vušković, danas je, upravo na svoj 16. rođendan, dogovorio potpis ugovora s Hajdukom do ljeta 2026. godine. Vijest je službeno potvrđena jutros iz kluba s Poljuda. 

'Luka je dijete Hajduka, prošao je sve uzrasne kategorije naše Akademije, a prošlih nekoliko sezona je zbog svog iznimnog talenta i lakoće prilagodbe u pravilu nastupao za starije kategorije od onih kojima pripada po svojoj biološkoj dobi', kazali su o svom velikom talentu i igraču koji dolazi iz poznate nogometne obitelji, za Hajduk su igrali i njegov otac i brat.

Mladi Vušković trenutno igra fantastičnu sezonu za juniore Bijelih. U 19 službenih nastupa kao stoper se čak osam puta upisao u strijelce. Od toga je 14 puta zaigrao u prvenstvu i pri tom šest puta pogađao mrežu suparnika, jedan nastup upisao je u Kupu te četiri u Ligi prvaka mladih gdje je zabio dva pogotka. Upravo njegovim golom Hajdukovi juniori su nedavno svladali Šahtar i plasirali se u osminu finala natjecanja gdje ih čeka Manchester City. Redovni je član mlađih uzrasnih kategorija hrvatske reprezentacije. 

VIDEO: Dejan Lovren oprostio se od hrvatske nogometne reprezentacije!

Već u rujnu prošle godine Luka je uključen u trenažni proces prve momčadi s kojom je vrlo uspješno odradio zimske pripreme. Za prvu momčad upisao je šest nastupa u prijateljskim susretima te upisao pogodak protiv njemačkog prvoligaša Schalkea 04. Od danas Vušković stječe pravo nastupa za seniorsku momčad Hajduka u službenim utakmicama.

U nedjelju istrčava na Maksimir 

- Sjajan je osjećaj što ću i dalje biti dio ove velike obitelji. Tu sam cijeli život, sjećam se prvih dana, prvog gola za Hajduk, svega što sam prošao kroz Akademiju. Drago mi je što sam do sada mogao pomoći svojim suigračima, posebno mi je drago što sada igramo protiv Manchester Cityja. Ja ne mogu igrati, ali nadam se da ćemo proći dalje. Sljedeća velika želja mi je dati svoj doprinos prvoj momčadi, ostvariti službeni debi jer to mi je san i nadam se da će se ubrzo ispuniti - kazao nam je Vušković. 

Njegov debi za Hajduk najavljuje se već u maksimirskom derbiju za vikend, a riječ je o klincu koji danas, s napunjenih 16 godina stječe pravo nastupa u HNL-u. Riječ je o jednom od najtalentiranijih mladih igrača u svom uzrastu, ne samo u Hrvatskoj. Vušković bi tako ove nedjelje mogao postati jedan od najmlađih debitanata u našoj ligi. U nedjelju će imati 16 godina i dva dana. Isto toliko bio je star najmlađi debitant Marko Dabro kada je svojedobno prvi put zaigrao za Cibaliju.

O njegovom talentu za Večernji list pričao je jučer Andro Fistonić, nekad član struke Hajdukove omladinske škole, a danas direkrtor u Istri, kazavši kako bi Vušković u okruženju nekog europskog kluba, na tržištu sada vrijedio više od 20 milijuna eura. 

– U Hajdukovoj akademiji bio sam dvije godine, od Vuškovićeve 13. do 15. godine. Već je u to doba bio obilježen kao mladi igrač s posebnim potencijalima. Ima veliki potencijal kada govorimo o tehničko-taktičkom razumijevanju igre. Dolazi iz nogometne obitelji. Točno se vidi da su oni iz generacije u generaciju stalno u nogometu, od djeda, oca, brata... Imao je stalno nekoga pratiti. Stalno je bio ispred svoje generacije. No, posebno je to i što je u fizičkom smislu stalno bio nekoliko godina ispred svojih vršnjaka. Uvijek je zbog toga i igra za stariju generaciju – kazao je Andro Fistonić. 

Komentara 2

BE
Berri
12:39 24.02.2023.

Jedino dobro što Hajduk ima, ne dobro, nego vrlo dobro su juniori. Ali imaju trenera koji jasno kaže da nije došao u Hajduk trenirati juniore. Dakle, očito su pogrešnog i tvrdoglavog izabrali, jer te alibi izjave mi ne slute na dobro.

BE
Berri
12:37 24.02.2023.

Gledam ove mlade igrače Hajduka, neki od njih su otišli, dakle, Ljubičić, Biuk, stariji Vušković, ovdje su Prpić, Capan, Pukštas..., pa ovaj mladi Vušković i mislim da u Hajduku koriste 60 do 70% tog potencijala. Dakle, mislim da Akademija radi vrlo dobro, ali da su uzeli Ivana Leku koji ne samo da ne zna raditi s prijelaznom kategorijom igrača, već otvoreno govori da on nije došao u Hajduk da trenira juniore!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije