Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ferrari čeka odluku WMSC

Jean Todt je i prije namještao rezultate

'Ferrari\'s Brazilian driver Felipe Massa sits in his car in the pits of the Hockenheimring circuit on July 24, 2010 in Hockenheim, during the third free practice session of the Formula One German Gra
'CHRISTOF STACHE'
27.07.2010.
u 10:10

Jedino Michael Schumacher razumije Ferrarijevu odluku i tvrdi: "Napravio bih potpuno istu stvar da sam ja u igri".

Šampanjac je u Hockhenheimu pio Fernando Alonso, a simpatije pokupio Felipe Massa koji ga je morao propustiti, jer takva je bila direktiva iz Ferrarija – "pregrupirajte trupe". Gorak okus ostao je nakon nedjeljne utakmice, namještanje rezultata nije samo zanimacija nogometaša, radi se to vrlo transparentno i u formuli 1.

Moguće i izbacivanje

Jasno je pravilo koje kaže "naredbe iz momčadi su zabranjene". Tko ih krši, ide na sud. Nakon kazne od 100 tisuća dolara, koju su dobili odmah nakon utrke, upućeni su na vijeće Međunarodnog saveza autosportova, a ono će donijeti konačnu presudu. Eventualno ih i dodatno kazniti. A u tom vijeću sjedi Hrvat Zrinko Gregurek, čovjek koji je protekli vikend u Hrvatsku doveo Jeana Todta.

– Zajedno sam s Todtom gledao utrku na jahti. Bio je prezadovoljan u Hrvatskoj, osjećao je kao da je došao k obitelji, a za mene je čak rekao da sam mu poput mlađeg brata, što mi je, dakako, imponiralo. Nažalost, ne mogu ništa reći o Ferrarijevu potezu dok u četvrtak na vijeću ne donesemo konačnu odluku. Situacija je slična kao i na sudu, dok ne završi proces, ne možemo ništa govoriti – objašnjava Zrinko Gregurek.

Teoretski, može se dogoditi svašta, čak slavna momčad može biti i diskvalificirana za ovu sezonu. Realnije je da crvenima zabrane nastupe na nekoliko sljedećih utrka, mogu im oduzeti bodove, samo momčadima, a vozačima ostaviti, jer oni su ionako samo vozili.

Čeka se propisna kazna

– Pretpostavke i izjave ne bih želio komentirati, ionako će nas 14 odlučiti o Ferrarijevoj sudbini.

Ironično, upravo je današnji predsjednik FIA-e Jean Todt kao šef Ferrarija 2002. godine izdao naredbu da Barrichello propusti Schumachera i zapravo je inicirao tu zabranu, a danas predsjeda Vijećem... Ni Jean Todt nije želio ništa reći. Javio se njegov bivši vozač:

– Sam ću popričati s Felipeom, u Ferrariju se ništa ne mijenja – kaže Barrichello.

Ferrari i Alonso navukli su na sebe bijes. Razlog više je što su nevješto poricali namještaljku, u stilu "Mi? Ma molim vas, nikad se ne bismo toga ni sjetili...". Važno je hoće li Zrinko Gregurek i članovi vijeća propisno kazniti crveno društvo, jer ako mu popuste, namještaljke će postati rutina, a takve utakmice zanimljive su samo onome tko ima "dojavu", na listiću točan tip...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije