Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muke po dokapetanu

Je li Rakitić svoje za vatrene već odigrao?

Ivan Rakitić
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
03.09.2019.
u 15:50

Ni kapetan Luka Modrić u Real Madridu nema punu minutažu (78 minuta, dva nastupa), no izbornika to najmanje brine

Ivan Rakitić (31), dokapetan, legenda i zaslužni ratnik sa 104 nastupa za reprezentaciju, ponovno je, kao i u lipnju, otkazao nastup za vatrene, ovoga puta za kvalifikacijske utakmice sa Slovačkom (6. rujna) i Azerbajdžanom (9. rujna).

U lipnju je navodno bio ozlijeđen, sada je u pitanju, kako je rekao Dalić, “Rakitićev neriješen status u Barceloni”.

– Tko nije spreman sto posto, tko ne može dati maksimum, nije potrebno da dolazi. Rakitić nije riješio status u klubu, zaključili smo da nije spreman i fokusiran, da ne može dati maksimum koji ja trebam u ovom trenutku, zato on neće doći – kazao je izbornik uoči prvoga jesenskoga okupljanja.

Na pitanje postaje li situacija s Raketom postala problematična, s obzirom na sad već kontinuitet otkazivanja, izbornik je bio kratak:

– Ne želim uopće razmišljati o njemu. Ako imamo neki problem s njim, ja ću to riješiti na svoj način – bio je Dalićev odgovor.

Što se zaista događa s Ivanom Rakitićem, znaju samo igrač i njegovi najbliži. Činjenica je kako je neočekivano izgubio poziciju u prvoj momčadi Barcelone i postao igrač za razmjenu ili transfer, što je Ivanu, igraču s godišnjim ugovorom od šest milijuna eura, očito prouzročilo nepodnošljivu količinu stresa. Malotko bi to izdržao.

Liječnički pregled u Brazilu

I kada bi se očekivalo da zbog minimalne minutaže u klubu bude zdrav, oran i spreman za reprezentaciju, Ivan Rakitić joj je ponovno otkazao.

S obzirom na to da za nju ne igra ni sada kada je zdrav, logičnim se nameće pitanje – je li Ivan Rakitić svoje za vatrene odigrao?

Kad smo već kod Rakitića, Barcelone i reprezentacije, podsjetit ćemo kako je Ivan prije pet godina na Svjetsko prvenstvo u Brazil također došao neriješenoga klupskoga statusa.

Tada je, za vrijeme boravka u Brazilu, izbornik Niko Kovač dopustio Raketi da napusti kamp, ode na liječnički pregled i potpiše za Barcelonu.

Ni kapetan Luka Modrić u Real Madridu nema punu minutažu (78 minuta, dva nastupa), no izbornika to najmanje brine.

– Ma s Lukom imam najmanje problema, možda je i dobro da preskoči koju utakmicu – kazao je Dalić.

Slovačka u petak (20.45) dočekuje Hrvatsku u Trnavi, na stadionu City Arena na kojemu je prošle jeseni Dinamo igrao u Europskoj ligi.

– Znamo svi tko je Marek Hamšík (nogometaš kineskog Dahliana Yifanga, nap.a.), tu je i lažna devetka Ondrej Duda (Hertha), a po meni najopasniji im je igrač Mak (Zenit) na desnom krilu. Imaju veliku kvalitetu, pun stadion. Ipak, ako mi budemo pravi, mislim da neće biti problema – nastavlja Dalić.

Stadion u Trnavi rasprodan je, a naše će bodriti ukupno 2300 navijača, 1800 na navijačkoj tribini.

Dinamov centarfor Bruno Petković nameće se Daliću kao prvi izbor u napadu jer nema ozlijeđenog Andreja Kramarića.

– Petković je igrač koji zna zadržati loptu. Drago mi je što će sad s Dinamom igrati jake utakmice, Ligu prvaka. Trebao bi biti dobitak za nas u ove dvije utakmice, baš prava špica – istaknuo je izbornik.

Dalić je umjesto Rakitića s pretpoziva aktivirao Marka Roga iz Cagliarija, te Miju Caktaša umjesto ozlijeđenoga Matea Kovačić (upala hvatišta Ahilove tetive). Svoju šansu na toj listi čekaju još i Benković, Juranović i Čolak. Na žalost, Andrej Kramarić zbog ozljede koljena nije u mogućnosti konkurirati u ovim akcijama.

Sedam ogleda u NDH

Reprezentacije Hrvatske i Slovačke za vrijeme Drugoga svjetskoga rata odigrale su između 1941. i 1944. čak sedam prijateljskih utakmica.

Posljednja je bila odigrana 9. travnja 1944. godine na igralištu Concordije u Zagrebu, a Hrvatska je, pod vodstvom izbornika Bernarda Hügla, slavila čak sa 7:3.

U samostalnoj Hrvatskoj sa Slovacima smo se sastali šest puta, niti jednom u natjecateljskoj utakmici. Posljednji sraz dogodio se u kolovozu 2010. u Bratislavi kada je bilo 1:1.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije