Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA SNIMKA

Je li ovo navijanje? Lokomotiva zabija Dinamu na Maksimiru, a iz VAR-sobe se čuje: 'Isuse Bože...'

Dinamo i Lokomotiva sastali se u 13. kolu SuperSport HNL-a
Slavko Midzor/PIXSELL
01.03.2024.
u 21:49

Snimke iz VAR-sobe s utakmice Dinamo - Lokomotiva razotkrivaju nove momente u čitavoj aferi koja trese hrvatski nogomet

VAR-snimke s utakmica Hrvatske nogometne lige već danima zabavljaju hrvatsku javnost. Doduše, nekima one i nisu baš zabavne, poput Bruni Mariću, koji je zbog svega dao ostavku na mjesto predsjednika Sudačke komisije HNS-a. Pala su i neka očitovanja pa je tako Dario Bel, sudac nedjeljnog dvoboja Dinama i Rijeke na Maksimiru morao objasniti zašto je onako prostački psovao nakon što je Rijeka zabila gol koji joj je kasnije poništen zbog zaleđa. Reagirali su i ostali klubovi, čeka se odluka o novom šefu hrvatskih sudaca...

A za to vrijeme, danas su objavljene sve cjelovite snimke koje je "nepoznati netko" dobio i slao ih parcijalno. Neke su vrlo zanimljive, a među njima je i ona s utakmice Dinamo - Lokomotiva prošle jeseni. To je utakmica koja je završila pobjedom Dinama od 2:1, mada je Lokomotiva vodila sve do sudačke nadoknade kada su golovima Baturine i Kaneka plavi preokrenuli rezultat.

U prvom poluvremenu, točnije već u 4. minuti utakmice 13. kola na Maksimiru je Lokomotiva povela s 1:0 golom Indrita Tucija. Glavni sudac utakmice bio je Fran Jović, a glavni VAR-sudac njegov sugrađanin, Zagrepčanin Ante Čuljak. Tuci je najprije oteo loptu Dinamovu veznjaku Marku Bulatu, a onda se sjurio prema Danijelu Zagorcu. Vratar domaćih nije imao nikakve šanse, bilo je to 0:1.

- Isuse Bože - u tome je trenutku govorio VAR-sudac Čuljak.

- Sve čisto, nema šta. Da ga ruše, čisti DOGSO (op. a. Denying an Obvius Goal-Scoring Opportunity) k’o kuća i crveni. VAR-soba ovdje, potvrđujemo pogodak gostujućeg igrača broj 10, četvrta minuta. Tko je dao krivu loptu, Bulat? - pitali su se suci u VAR sobi.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

@vecernjilist.sport Mlada nada Dinama dobio je hrvatsko državljanstvo: 'Osjećam se super, ja sam baš zadovoljan' #vecernji #dinamo #belinho ♬ original sound - Sport Večernji list

Ključne riječi

Komentara 23

KU
Kujttim
22:00 01.03.2024.

Gotovo sve ovo što čujem iz VAR sobe upućuje da ti suci nisu usvojili elementarna etička načela. Oni se ne ponašaju kao suci koji moraju biti odmjereni, mirni, emotivno distancirani, već se užive u ulogu gledatelja i navijača. Ne kontroliraju emocije, ne znaju se nositi sa situacijom koju moraju procjenjivati. Dakle, očito je da nisu za taj posao. Još ako si pocugaju buteljku prije utakmice u VAR sobi, onda je to dernek, a ne ozbiljan posao.

KU
Kujttim
22:03 01.03.2024.

Sve te VAR suce ponese adrenalin i emocija. Nisu mirni, skaču, reagiraju kao prosječni navijač. Ponašaju se kao da nisu na poslu nego u kafiću. Očito je da će se morati izraditi novi kodeks i da će suci morati poštivati etička načela. Ovo je razina birtije, a ne posla.

PB
pb1520
22:06 01.03.2024.

Nakons svih ovih "informacija" bi trebalo poništiti zadnjih pet prvenstava i dati Hajduku naslove. U isto vrijeme treba i Francuzima uzeti naslov svjetskih prvaka iz 2018., a možda i Argentincima iz 2022. te ponovno odigrati finale te 2018. i polufinale 2022.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije