Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samo za odabrane

Je li ovo kraj Lige prvaka? Šesnaest moćnih klubova pokreće Superligu

Real madrid Bayern Liga prvaka
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
03.11.2018.
u 12:15

Krene li Super Liga, natjecanje u Ligi prvaka sigurno će izgubiti na kvaliteti

Šesnaest najmoćnijih europskih klubova potpisali su sporazum i za tri godine igrat će Superligu, tvrdi Football Leaks. To bi moglo značiti i kraj Lige prvaka koju danas poznajemo.

U prvoj sezoni tog natjecanja igrali bi 11 osnivača: Real, Barcelona, Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Arsenal, PSG, Bayern, Juventus i Milan, te Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Marseille, Inter i Roma.

>> Pogledajte kako se vatreni zabavljaju u slobodno vrijeme

Krene li Superliga, natjecanje u Ligi prvaka sigurno će izgubiti na kvaliteti. Posljedice bi mogli osjetiti nacionalni savezi koji svoju promociju traže u najelitnijem europskom natjecanju.

Klubovi će  u Superligi zarađivati više nego što sada zarađuju u Ligi prvaka, pa će u nacionalnim prvenstvima i dalje voditi glavne uloge.

Kako će im Superliga biti mnogo važnije europsko natjecanje ti će klubovi u Ligi prvaka igrati s momčadima sastavljenim od pričuvnih igrača. Liga prvak više neće biti top natjecanje.

Kreatori Superlige osmislili su natjecanje tako što će se prvo igrati po skupinama, a onda doći eliminacije. Kako bi ovo natjecanje moglo biti što zanimljivije postojat će i Druga liga.

Povlašteni status imali bi klubovi koji su sudjelovali u osnivanju Super lige i oni ne bi mogli ispasti, tako da se radi o poluzatvorenom natjecanju.

>> Pogledajte video: Navijači stoje u redu kako bi kupili ulaznice za utakmicu Dinamo - Spartak

Komentara 13

IV
ivica.vranjic
12:34 03.11.2018.

Mafia

JU
juma
13:20 03.11.2018.

Liga bez ispadanja ne zanima nikoga, barem ne u Europi i nije fer natjecanje.. Za sto bi igrali 10. i 12. ili 8. i 15. klub? Samo za novac od TV prava za Aziju i slicne zemlje.

Avatar claudio21
claudio21
12:35 03.11.2018.

Onda je to kraj državnih prvenstava u nogometu, a ja u to sumljam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije