Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Navijači skupljali novac

Je li moguće da Dinamo nije htio pomoći Ištvaniću zbog ovih riječi?

Dinamove legende
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/16
14.05.2019.
u 07:12

Bilo bi žalosno i da su utakmicu za Ištvanića bojkotirali samo zato što je organizator bio “Dinamo, to smo mi”, udruga koja se bori za bolji i pošteniji Dinamo, a koja je u lošim odnosima s čelništvom kluba.

Slavko Ištvanić legenda je Dinama, jedan od samo deset igrača koji su za plave nastupili više od 500 puta. Igrač kojem je Dinamov grb značio doslovno više od života, potvrđuje to i uzvrat finala kupa 1993. između Dinama i Hajduka.

Tadašnji kapetan plavih Slavko Ištvanić ujutro je u Čučerju pokopao oca, a predvečer u Maksimiru istrčao u plavom dresu.

Otprilike 26 godina nakon te utakmice Hajduka i Dinama, u Ciboni se igrala utakmica za Slavka Ištvanića, odnosno humanitarka za njegova sina koji boluje od cerebralne paralize.

>>> Zvonimira Bobana oduševila je atmosfera na humanitarnoj utakmici

A taj isti klub za koji je Ištvanić ponosno igrao gotovo cijelu svoju karijeru nije se udostojio poslati niti jednog svog igrača ili klupskog djelatnika na nedjeljnu humanitarku u Ciboni.

U sezoni kada je Dinamo po rezultatima bio najveći, pokazao je kako istodobno može biti i malen. Barem kada je riječ o odnosu prema nekim od klupskih legendi.

Zbog prijatelja i bivšeg suigrača u Cibonu je iz Züricha stigao drugi čovjek Fife Zvonimir Boban, iz Mannheima je u svom trošku u Zagreb potegnuo Kujtim Shala, bili su na parketu Cibone i druge legende maksimirskog kluba, poput Igora Cvitanovića, Darija Šimića, Tome Šokote, Gorana Vlaovića, Željka Adžića...

Bilo je tu Dinamovih igrača iz svih generacija osim aktualne. Iz Maksimirske 128 mogli su poslati barem dvojicu-trojicu igrača, barem na tribine, ali očito je da nisu željeli.

Slučajno ili ne, u posljednji čas dolazak u Cibonu otkazali su igrači ili treneri koji su na plaći u Dinamu. Legendarni Marko Mlinarić prije nekoliko dana za naš je list najavio kako jedva čeka družiti se s bivšim suigračima, ali onda je odjednom odlučio ne doći.

>>> Zlatko Dalić: Najgore je to što se Hrvati dijele

Isto kao što je već potvrđeni dolazak u Cibonu otkazao prvi vratar NK Sesveta Marko Mikulić, igrač koji je pod ugovorom s – Dinamom. Bilo je i naznaka da će u Cibonu doći neki sadašnji prvotimci maksimirskog kluba, ali na kraju nisu došli.

Postoji priča da su dolazak svim sadašnjim igračima zabranili iz užeg vodstva kluba, ali nadamo se da to ipak nije istina. Jer, kakav je to klub koji bi namjerno obezvređivao akciju za svojeg bivšeg kapetana?

Bilo bi žalosno i da su utakmicu za Ištvanića bojkotirali samo zato što je organizator bio “Dinamo, to smo mi”, udruga koja se bori za bolji i pošteniji Dinamo, a koja je u lošim odnosima s čelništvom kluba.

Navijači su prihvatili plemenitu akciju iz “Dinamo, to smo mi”, ulaznicama i donacijama skupila se sigurno lijepa količina novca koja će pomoći u liječenju Ištvanićeva sina, ali šteta što u akciji nije sudjelovao i GNK Dinamo jer tako bi pokazao da su im legende kluba važnije od podjela.

A možda im je samo bilo preteško prijeći preko Ištvanićevih riječi kada je kritizirao aktualno vodstvo plavih. Kada je prije dvije godine izjavio da su nam otuđili Dinamo.

Komentara 57

BI
billynik
09:26 14.05.2019.

Jadni bijednici našli ste razlog pljuvati po Dinamu koji nikada nije bio uspješniji, najprije vam je smetao Mamić sad vas smeta cijelo vodstvo, - možda bi vi trebali tamo sjediti. Ljigavci.

HH
Hrvoje Hrk !!
09:14 14.05.2019.

Dinamo, to smo mi”, udruga koja se bori za bolji i pošteniji Dinamo Hahahaaa pa ja ću si zube iščupat, mamine i tatine spodobe i klošari

SP
spremni0
09:10 14.05.2019.

to je ona cinkaroška udruga dinamo to nisu oni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije