Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONTROVERZNA ODLUKA

Je li Messi zaslužio nagradu za najboljeg igrača SP-a?

Lionel Messi
Foto: Reuters (Ilustracija)
14.07.2014.
u 11:56

- Messi? Kad bih mogao, dao bih mu nebesa. No, nije pošteno da netko dobije nagradu samo zbog nekog marketinškog plana - rekao je Maradona.

Fifina odluka da Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva, dodijeli Lionelu Messiju izazvala je brojne polemike.

Kapetan Argentine odlično je počeo turnir u Brazilu. Zabio je protiv Bosne i Hercegovine, zatim je bio strijelac u utakmici s Iranom pa je postigao dva gola protiv Nigerije. No, onda je stao.

U četiri utakmice nokaut faze nije zabio ni jedan pogodak, upisao je tek asistenciju u osmini finala protiv Švicarske te je realizirao jedanaesterac u raspucavanju s Nizozemskom. Sinoć je protiv Njemačke imao čistu priliku za vodstvo, gađao je suprotni kut, ali je promašio čitava vrata. Kapetan nije povukao onda kada je bilo najpotrebnije...

Messi je svim srcem želio otići od kraja na Svjetskom prvenstvu i uzeti naslov koji mu nedostaje. No, čak je i u argentinskoj reprezentaciji Javier Mascherano ostavio bolji dojam, posebno u dvije završne utakmice. A da ne spominjemo sjajnog Thomasa Müllera, nezaustavljivog Arjena Robbena ili najboljeg strijelca turnira Jamesa Rodrigueza koji je dva od svojih šest golova postigao u nokaut fazi Svjetskog prvenstva.

Čak ni veliki Argentinac Diego Armando Maradona smatra da Messi nije zaslužio nagradu za najboljeg igrača.

- Messi? Kad bih mogao, dao bih mu nebesa. No, nije pošteno da netko dobije nagradu samo zbog nekog marketinškog plana - rekao je najbolji igrač Svjetskog prvenstva 1986.

>> Messi najbolji igrač, Rodriguezu Zlatna kopačka, a Neuer najbolji vratar

Komentara 18

Avatar bosanac1951
bosanac1951
12:28 14.07.2014.

Odgovor na naslovnicu:::NE, bilo je boljih igrača od njega.............

Avatar hrvatsko_kraljevstvo.
hrvatsko_kraljevstvo.
12:57 14.07.2014.

Po kojoj je to logici Messi proglašen za najboljeg igrača turnira , pa gledajući ukupno nije bio niti najbolji igrač Argentine,a ne da ga proglase igračem turnira. Mascherano je odigrao bolji turnir od njega. Messi jedino nešto pokazao protiv ovih liliputanaca u skupini ,a u fazi ispadanja skoro ništa. Skoro svi njemački reprezentativci odigrali bolji turnir od njega kao i Robben

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
12:29 14.07.2014.

Bez obzira na njegove "glumacke osobine"-nagradu je MORAO dobiti ROBBEN !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije