Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
roland garros

Janković zaustavila Hantuchovu

Jelena Janković
AFP
31.05.2010.
u 23:26

Srbijanka Jelena Janković, četvrta nositeljica Roland Garrosa, nastavlja s dobrim igrama i rezultatima. U osmini finala pobijedila je 23. nositeljicu, Slovakinju Danielu Hantuchovu 6:4, 6:2.

Hantuchova niti u svom trećem nastupu u osmini finala French Opena nije uspjela izboriti prvi četvrtfinale. Imala je razloga za optimizam, budući da je ove godine već dva puta pobijedila Janković na zemlji, u Charlestonu te u Fed Cup meču u Beogradu. Dobro je počela i ovaj dvoboj, povela je s 4:3, ali je nakon toga do kraja meča osvojila još samo dva gema.

Ključni gem meča bio je deveti u prvom setu, kod rezultata 4:4, Hantuchova je servirajući spasila 0-40 i stigla do gem-lopte, ali je ipak pokleknula. Od tog gubitka servisa kao da se do kraja nije uspjela oporaviti, pobjeda Janković u drugom setu niti u jednom trenutku nije izgledala ugrožena.

Janković će za polufinale igrati protiv Kazahstanke Jaroslave Švedove, koja je u osmini finala bila bolja od Australke Jarmile Groth 6:4, 6:3. Švedova je lani igrala u 3. kolu Pariza, a ovo joj je daleko najbolji rezultat na bilo kojem Grand Slam turniru. Dosad nikada nije igrala ni osminu finala, a kamoli bila među 8 najboljih.

Janković vodi 2-1 u međusobnim dvobojima protiv Švedove. Sva tri prethodna meča igrale su na tvrdoj podlozi, a jedini na nekom Grand Slam turniru, lani na US Openu, dobila je Kazahstanka, i to u tie-breaku trećeg seta. US Open je jedini Grand Slam turnir na kojem se i u odlučujućem setu igra tie-break, Švedovoj se isplatilo to pravilo…

 

Roland Garros, tenisačice, osmina finala:

Stosur (7) – Henin (22) 2:6, 6:1, 6:4

S. Williams (1) - Peer (18) 6:2, 6:2

Janković(4) – Hantuchova (23) 6:4, 6:2

Švedova – Groth 6:4, 6:3

Ključne riječi

Komentara 1

IV
ivoandric
15:46 02.06.2010.

Ode i Jaroslava...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije