Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
San o utrci se ostvario

Janičine suze umjesto slavlja na premijeri

'za sport 20.01.05. zlatni medvjed , janica kostelic foto:IGOR KRALJ'
' '
30.12.2009.
u 09:05

- Nikad mi više neće biti prvi put, kazala je Janica nakon što je vozila tek nekoliko sekundi na utrci koja je ušla u povijest.

Janica Kostelić krenula je iz startne kućice Crvenog spusta, obiteljski se san ostvario, toga četvrtka Hrvatska se upisala na skijašku kartu svijeta. Da će se to zaista dogoditi nisu vjerovali ni najoptimističniji. Tek Gips, Pavlek i Žiljak.

Prva vrata, druga, treća... delirij 26 tisuća ljudi na prvoj zagrebačkoj utrci je rastao, huk se pretvarao u "zmajevo ždrijelo", kako su dotad skijaši zvali ozračje u Schladmingu. Trajalo je svega nekoliko sekundi i tada – muk. Janica je zapela za vrata, doskijala do ograde, legla na snijeg i zaplakala.

– Bio mi je to najteži trenutak u karijeri, da sam pokvarena, mogla sam nastaviti i ne bi se ni primijetilo da sam zapela.

Hrvatska je ipak u prvih deset imala dvije skijašice. I to bez Janice! Nika je bila osma, Ana deveta.

– Osjećam se kao Schumacher, samo bez crvenog ferrarija – slavila je Fleiss.

Rezultati 2005. godine:

1. Poutiainen (Fin)1:50.71

2. Koznick (SAD)+0.07

3. Schild (Aut)+0.50

8. Fleiss (Hrv)+1.31

9. Jelušić (Hrv)+1.34

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije