Naslovnica Sport Ostali sportovi

Janica promovira tjelovježbu građana: Sport nije samo vrhunski sport

Mi olimpijci, kao vrh piramide, trebali bismo biti poticaj ljudima da se bave rekreacijom jer, kako kaže izreka, "ako nemaš vremena za zdravlje, morat ćeš odvojiti vrijeme za bolest", ističe srebrni veslač iz Rija Damir Martin
17. svibnja 2017. u 15:18 0 komentara 292 prikaza
Europski tjedan sporta
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/11

Zajedno s dvoje promotora akcije, aktivnim veslačem Damirom Martinom i umirovljenom rukometašicom Maidom Arslanagić, te uz uglednog kondicijskog trenera Peru Kuterovca, državna tajnica za sport Janica Kostelić promovirala je Europski tjedan sporta koji će se ove godine održati od 23. do 30. rujna.

Janica Kostelić SUKOB INTERESA Janica: 'Naravno da neću primiti novčanu nagradu'


A središnje događanje u Zagrebu, u tom tjednu, održavat će se upravo na Jarunu gdje je Janica ovom prigodom kazala sljedeće:
- Svi mi u sebi imamo potencijal za bavljenje tjelesnom aktivnošću, neovisno o dobi, tjelesnoj spremi ili invaliditetu, a potrebno je samo odabrati vrstu treninga koja nam najbolje odgovara. Želja nam je potaknuti ljude i osvijestiti ih da sport nije samo vrhunski sport, već da je to i kretanje i da bi se njime trebali baviti radi vlastita zdravlja. Nadamo se da ćemo kroz ovaj projekt ljudima otvoriti vrata sporta, a ne samo fitness centara koji će taj tjedan biti otvoreni za sve građane. Želim potaknuti ljude da se aktiviraju, da što veći broj njih redovito vježba, jer na taj način preveniramo bolesti, jačamo samopouzdanje i živimo zdravije, a time i sretnije.

I doista, osmosatno sjedenje na poslu, jako loše djeluje na lokomotorni sustav, odnosno na kukove, donji dio leđa i kralježnicu i zato bi bilo poželjno da se svaki dan građani svaki dan na poslu naprave nešto od tjelesnih aktivnosti. Pa makar to bila bila i 10-minutna šetnja oko zgrade u kojoj radite ili u obližnjem parku.

Osim Damira i Maide, ambasadori ovog projekta jesu i košarkašica Antonija Sandrić (djevojački Mišura), NBA košarkaš Dario Šarić te paraolimpijska pobjednica u stolnom tenisu Sandra Paović.

- Mi olimpijci, kao vrh piramide, trebali bismo biti poticaj ljudima da se bave rekreacijom jer, kako kaže izreka, "ako nemaš vremena za zdravlje, morat ćeš odvojiti vrijeme za bolest". Mislim da su ovakve inicijative jako važna za promicanje važnosti sporta i njegovog utjecaja na zdravlje pa sam zbog toga i prihvatio ulogu ambasadora jednog ovakvog projekta - kazao je srebrni veslački olimpijac iz Rija Damir Martin.

A da ne bi sve ostalo samo na deklarativnom pozivu građanstvu, državna tajnica nam je otkrila da se ona rekreira lakšom jutarnjom tjelovježbom prije posla, ali i trčanjem, vježbanjem u teretani, a za proljetnih i ljetnih mjeseci i rolanjem.

Janica Kostelić povjerenstvo Novčana nagrada Janici Kostelić kao 'Zagrepčanki godine' mogla bi se smatrati nedopuštenim darom tjedan sporta Zagreb važnost rekreacije Od 7.9. u Zagrebu prvi Europski tjedan sporta Europski tjedan sporta u Hrvatskoj Veliko sportsko druženje Europski tjedan sporta u Hrvatskoj

 

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.