Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Užarena atmosfera

Janevski poručio vatrenima: Ne prijetim, ali čeka vas pakao

cedomir janevski
AFP/Pixsell
09.10.2012.
u 13:11

– Hrvatska će sada biti opreznija, igrat će s više poštovanja – smatra makedonski izbornik.

Do kvalifikacijskog dvoboja Makedonije i Hrvatske u Skoplju još su tri dana, no iz domaćeg tabora pokušavaju što više užariti ozračje pred utakmicu kako bi rasprodani stadion Phili II. (prima 33.500 gledatelja) bio što "napaljeniji" na izabranike Igora Štimca. Medijske "juriše" predvodi makedonski izbornik Čedomir Janevski.

– Ne prijetim, ali Hrvate čeka pakao. Ja ne prijetim, to nije moj stil. Za mene je važno iskoristiti pozitivnu atmosferu i uvjeren sam da će naša publika biti 12. igrač. Prve dvije utakmice u skupini (Hrvatska, Škotska, nap. a.) pokazale su put, no sada igramo doma. Treba pripremiti igrače na pritisak koji ih očekuje s tribina. No podrška s tribina bi mogla biti presudna – smatra izbornik Janevski.

Upravo je utakmica s Hrvatskom u Zagrebu na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu bila debitantska za Janevskog na makedonskoj klupi.

– U Zagrebu smo nesretno izgubili, ali nema smisla plakati. Zaslužili smo bod, imali smo priliku. Nije nam dosuđen kazneni udarac, a Hrvatska je osim gola imala još samo jednu priliku – ističe makedonski izbornik koji smatra da se situacija promijenila u odnosu na tu utakmicu.

– Hrvatska će sada biti opreznija, igrat će s više poštovanja. Ali, predobro se znamo da bi netko mogao taktički iznenaditi.

Makedonski veznjak i član ciparske Alki Larnace Nikola Gligorov ističe:

– Hrvatski su igrači u boljoj formi nego prije mjesec dana, no i mi igramo bolje. Moramo biti mudri i igrati kolektivno. Volio bih ponoviti igru iz Zagreba, ali sada i osvojiti bodove. Za tako nešto morat ćemo biti strpljivi i koristiti prilike.

On se najviše pribojava Modrića.

– Modrić je svjetska klasa. Sasvim je sigurno danas u boljoj formi nego prije mjesec dana.

Utakmica Makedonije i Hrvatske igra se u petak u Skoplju u 20.30 sati.

Komentara 10

MR
Mrki80
18:13 09.10.2012.

utisali smo Istanbul i Wembley,a sad cemo i Skoplje....

OV
ovoono
20:23 09.10.2012.

Aaaa to nas čeka a ja mislio da će bit gravče na tavče sa malo soli i lebac

GE
Gec
21:00 09.10.2012.

Nema šta Makedonci opet lete prije utakmice a jedini koji vrijedi u toj repki je Pandev. Mi smo najslabiji bili tu prvu utakmicu i kad nas nisu onda dobili neće ni u petak. Mi se dižemo iz utakmice u utakmicu, a oni ne mogu bolje, mogu samo padati. Prema tome mislim da ćemo ih pojesti u petak za doručak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije