Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO I GORICA

Jakirović: 'I ja sam kriv zbog Petkovićeve ozljede. Igrat će kad vidimo da je sto posto spreman'

Dinamo i Istra sastali se u 11. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
20.10.2023.
u 13:02

"Jučer sam rekao da nekad nismo realni. Pet godina Hrvatska ide uzlazno. Svjetske smotre u Rusiji i Katru... Mora nekad doći do određenog pada", rekao je Sergej Jakirović o očekivanjima od hrvatske reprezentacije

Dinamo i Gorica ove subote igraju utakmicu 12. kola HNL-a. Plavi će ovoga puta igrati na stadionu u Velikoj Gorici, a nakon nekoliko loših izvedbi čiji je dojam malo popravljen tek pobjedom protiv Istre (3:0), tamo trebaju dobar rezultat. Statistički gledano tome se mogu nadati obzirom da ih Gorica do sada nije pobijedila, a u 21 utakmici je izborila tek četiri remija.

Međutim, jedan od ta četiri remija bio je na početku aktualne sezone dok je na klupi još uvijek bio Igor Bišćan. Dinamo se od tada bitno promijenio. Otišli su neki ključni igrači, a došli su neki novi. Velika je promjena i dolazak Sergeja Jakirovića koji je svojevremeno vodio upravo Goricu. Danas je na najavio utakmicu.

VIDEO Jakirović: Igramo s ekipom koja je pokazala da može napraviti brojne probleme suparničkoj momčadi

"Igramo protiv homogene i kompaktne momčadi. Pokazali su da mogu napraviti ozbiljne probleme svima. Blizu su europskim mjestima. Traže svoju šansu, bez nekog velikog pritiska. Sve što naprave protiv Dinama, za njih će biti plus. Mi moramo napraviti sve da pokušamo pobijediti. U posljednje četiri utakmice samo je jednom Dinamo pobijedio Goricu. Maksimalno ozbiljno pripremali smo se tijekom reprezentativne pauze. Pripremit ćemo se na njihove opasne pojedince", započeo je Jakirović pa se osvrnuo i na stanje svojih igrača.

"S Brunom Petkovićem nećemo žuriti. Kad vidimo da je sto posto spreman, kad vidimo da nema oštećenja na mišiću, onda ćemo ga koristiti. Gabriel Rukavina je nekoliko dana out zbog aduktora. Mahir Emreli osjetio je jučer na treningu list, to je zamor materijala, bit će u redu."

VEZANI ČLANCI:

Petković se ozlijedio prije reprezentativne stanke. Za reprezentaciju je trebao biti na klupi, no ušao je na deset minuta protiv Turske i obnovio ozljedu. Izbornik Zlatko Dalić poslao ga je kući prije utakmice protiv Walesa. Na taj slijed događaja više se osvrnuo i Jakirović.

"I ja sam kriv zbog ozljede Petkovića, što sam ga onomad pustio da nezaliječen igra protiv Hajduka. Na Poljudu je postojala mogućnost 20 posto da se ozljeda obnovi. Da tražimo krivca, nema smisla. On je napravio sve testove prije nego je išao za reprezentaciju. Bilo mu je tad bolje. Zato kažem, nećemo sad forsirati, nema smisla, možemo ga samo izgubiti na što duži period."

Ukratko je komentirao i stanje u reprezentaciji. Vatreni su doživjeli dva poraza koja su poslala valove kroz hrvatski javni prostor. Europsko prvenstvo nipošto nije izgubljeno, no neki u javnosti ističu zabrinutost zbog oslabljivanja "kulta reprezentacije" i promijene društvene percepcije o njoj i njenim akterima.

VEZANI ČLANCI:

"Jučer sam rekao da nekad nismo realni. Pet godina Hrvatska ide uzlazno. Svjetske smotre u Rusiji i Katru... Mora nekad doći do određenog pada. Najvažnije je da igrači imaju minutažu u klubovima. Vjerujem da će izbornik pronaći način da izađe iz toga. Ali i igrači, moraju vjerovati i preokrenuti to. Vjerujem da idemo na Europsko prvenstvo."

Jakirović je zatim dodao kako će protiv Gorice u paru s Dinom Perićem nastupiti i Maxime Bernauer. Za povratnika Kevina Theophile-Catherinea rekao je tek da će ga "pokušati ubaciti u momčad kada procijene da im treba".

"U rujnu smo imali sve pobjede pa u listopadu startali s dva poraza. Ovaj rujan kao da nije postojao. To sam naučio u Dinamu. Samo rezultat. Nakon dva poraza suvereno smo pobijedili Istru, to je snaga ove momčadi", rekao je zaključno Sergej Jakirović.

GALERIJA Dinamo srušio Istru na Maksimiru. Plavi ništa nisu prepustili slučaju

Dinamo i Istra sastali se u 11. kolu SuperSport HNL-a
1/18

 

Komentara 2

Avatar Castro
Castro
14:09 20.10.2023.

Jakir odlaican trener, trenerska buducnost HR nogometa...Dinamo moze biti sretan da ga je dobio, malo strpljenja i vremena...kada prodje jedan prelazni rok i jedne pripreme po njegovoj zelji, mislim da cemo tek tada vidjeti njegov pravi rukopis na terenu. Sretno.

EJ
ejStef
15:56 20.10.2023.

Nisu problem toliko porazi, koliko je loša bila igra. Pa protiv Kosovara Dinamo nije stvorio šansu... I prije je igra bila li-la, ali je Dinamo zabio više golova od protivnika. U te dvije utakmice došao je malo jači protivnik i sve se urušilo, pogreške Šutala bile su kobne, a Nevistić nije ništa obranio (kao ni inače)... Do sada u svim utakmicama Šutalo je kiksao poprilično, koštao je golova, a Nevistić je pokazao da nije golman ni blizu Livakovića. Gledao sam utakmice, od kada brani, mislim da je obranio jedan izgledan gol u skoro cijeloj polusezoni... Ti podaci ne ulijevaju nadu da su ti igrači van forme, već pokazuju da se nikada neće vratiti na ono što su nekada pokazivali, da su tadašnje dobre igre bile slučajnost, a ne pravilo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije