Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTENCIJALNIH 11

Jadranski derbi na rasprodanom Poljudu. Evo kako bi mogli izgledati sastavi Hajduka i Rijeke

Susret 20. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Rijeke
Milan Sabic/PIXSELL
30.07.2023.
u 17:04

Večeras se u Splitu od 21:05 sati igra novi ogled bijelih i momčadi s Rujevice

Velika nas utakmica danas čeka u domaćem dvorištu. Drugo kolo HNL-a zatvorit će Hajduk i Rijeka (21.05 sati, Maxsport 1) 98. jadranskim derbijem u HNL povijesti, i to na Poljudu koji je već uoči vikenda bio rasprodan.

Nakon što su i jedni i drugi u sezonu ušli poprilično pozitivno, ovaj će susret biti od iznimno velike važnosti i za jedne i za druge, ne nužno zbog samih bodova i mjesta na ljestvici, budući da je još rana faza sezone, nego više zbog samopouzdanja i raspoloženja u momčadi.

Podsjetimo, Hajduk je ovu sezonu otvorio minimalnim 1:0 porazom u Superkupu protiv Dinama na Maksimiru, ali zato je na istom stadionu slavio 2:1 u prvom ligaškom kolu. S druge strane, Rijeka u natjecateljskim utakmicama ove sezone broji dvije pobjede; onu ligašku u prvom kolu protiv Rudeša (4:0) te europsku u prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige protiv Dukagjinija (1:0). 

VEZANI ČLANCI:

Što se tiče sastava, domaći Hajduk trebao bi istrčati u formaciji 4-3-3, a najavljuje se start dva pojačanja za ovu sezonu, desnog braniča Moufija te iskusnog veznjaka Odjidja-Ofoea. Ovako bi to trebalo izgledati: Lučić - Moufi (Sigur), Šarlija, Ferro, Melnjak - Odjidja-Ofoe, Krovinović, Pukštas - Sahiti, Mlakar, Livaja.

Trener Rijeke Sergej Jakirović mogao bi izvesti identičnih početnih 11 kao protiv Dukagjinija iz 2. pretkola KL-a: Labrović - Veiga, Radeljić (Mitrović), Dilaver, Goda - Hodža, Banda, Janković - Grgić, Fruk, Obregon. 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije