Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Jadranaši pobijedili, a jugaši večeras ugošćuju jakog suparnika iz susjedstva

Vjekoslav Kobešćak
Goran Kovacic/pixsell
16.11.2022.
u 12:00

Iskreno se veselim početku jedne od najneizvjesnijih sezona Lige prvaka. Već u prvom ogledu čeka nas Brescia. Odlična momčad koja je jako dobro krenula u sezonu, ali vjerujem u svoje igrače, i nadam se da ćemo uz pomoć navijača na kraju izaći kao pobjednici, ističe Kobešćak

Splitski Jadran otvorio je novu sezonu Lige prvaka vrijednom pobjedom na gostovanju. Splićani su u Hannoveru, u prvom kolu skupine A, svladali domaći Waspo s 10:8, iako put po pobjede nije bio nimalo jednostavan. Uostalom i Mile Smodlaka, učitelj jadranaša, kaže:

- Nisam očekivao ovako tešku utakmicu.

Nijemci, pojačani s čak petoricom hrvatskih igrača (Bašić, Benić, Macan, Ćorušić i Lozina), posebno su neugodni bili u prvom dijelu utakmice. Nakon prve četvrtine vodili su s 4:3, a nakon treće sa 7:6. No, završnica je pripala Splićanima, postigli su četiri pogotka zaredom i poveli s 10:7. Time je pitanje pobjednika bilo odlučeno.

Tri pogotka postigao je raspoloženi Bukić, a po dva su još pridodali Burić i Butić.

- Za ostvarenje našeg cilja, a to je plasman na završni turnir, mi moramo dobivati baš ovakve, teške utakmice. Zato je ovo vrlo važna pobjeda za nas. Nismo bili dobri u prvoj četvrtini, malo se osjećao i umor od putovanja jer smo posljednja dva tjedna gotovo stalno na putu - napomenuo je Smodlaka.

Naš drugi predstavnik u Ligi prvaka, dubrovački Jug AO, večeras će u prvom kolu svoje skupine A u svom Gružu, u 19 sati (uz prijenos na SportKlubu 3) dočekati talijansku Bresciu, možda i najjačeg suparnika u skupini. Momčad Alessandra Bova zadržala je sve igrače iz prošle sezone i još se pojačala našim reprezentativnim ljevakom Konstantinom Harkovom.

-  Iskreno se veselim početku jedne od najneizvjesnijih sezona Lige prvaka. Već u prvom ogledu čeka nas Brescia. Odlična momčad koja je jako dobro krenula u sezonu, ali vjerujem u svoje igrače, i nadam se da ćemo uz pomoć navijača odigrati dobru utakmicu i na kraju izaći kao pobjednici - istaknuo je Jugov trener Vjekoslav Kobešćak.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije