Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLO

Jadran izdirigirao preokret u zadnjim minutama, u Splitu pao Vasas

Split: LEN Liga prvaka, VK Jadran - Olympiacos
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
15.10.2022.
u 08:55

Susret trećeg kruga kvalifikacija za Ligu prvaka ponudio je sjajan finiš za gledatelje.

Vaterpolisti splitskog Jadrana napravili su korak prema plasmanu u treći krug kvalifikacija za Ligu prvaka svladavši u petak mađarski Vasas sa 13-11 (2-4, 3-2, 4-4, 4-1) u utakmici 2. kola skupine A kojoj je domaćin Split. 

Mađari su veći dio dvoboja proveli u vodstvu, ali njihova prednost ni u jednom trenutku nije bila veća od dva pogotka. Gosti su u zadnje 4 i pol minute ušli s prednošću od 11-10, ali je do kraja utakmice obrana Splićana postala nepropusna, dok su Vasasovu mrežu zatresli Jerko Marinić Kragić, Ivan Domagoj Zović i Nikša Dobud.

Marinić Kragić je sa četiri pogotka, tri iz peteraca, bio najefikasniji kod Jadrana. Tri gola postigao je Dobud, a dva Zvonimir Butić. Kod Vasasa su po dva pogotka postigli Konarik, Batori i Negaev.

23.02.2022., bazen Poljud, Split - LEN Liga prvaka, skupina A, 10. kolo, VK Jadran - Olympiacos. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon kompletiranog drugog kola Jadran, Vasas i Savona imaju po šest bodova, ali Mađari su već odigrali tri utakmice. Bez bodova su Šabac i Steaua.

Zagrebačka Mladost je u petak imala dvostruki program na turniru u Ateni. U jutarnjem programu su "žapci" poraženi od talijanske Brescie sa 9-13, a u večernjem su svladali litavski Žaibas sa 14-10. Brescia i Panionios imaju po šest bodova, Mladost i Žabais imaju po tri, a bez bodova je njemački Duisburg.

U subotu će Mladost igrati protiv Panioniosa (19.30 sati), a Jadranov suparnik je Savona (20 sati).

>> Hrvatska u infarktnom finalu svladala Mađarsku i postala prvak Europe!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije