Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK NAPOLIJA

"Ja Juveu Hamšika, oni meni cijelu momčad"

Marek Hamšik
Reuters
04.11.2009.
u 10:04

Najveći europski klubovi vrlo su često kupovali one igrače koji bi im "zapaprili" dok su bili njihovi suparnici, pa takvu politiku želi u aktualnom slučaju primijeniti i torinski Juventus.

U posljednjem, 11. kolu talijanske Serije A Napoli je odigrao sjajnu utakmicu u Torinu protiv Juventusa kojeg je pobijedio 3-2. Makar je nakon sat vremena igre Juve vodio 2-0, kraj su uzdignutih ruku dočekali napuljski igrači.

Dva pogotka u velikom preokretu ugradio je odlični slovački nogometaš rođen u Češkoj, 22-godišnji Marek Hamšik. Podsjetimo da sjajna završnica Napolija nije slučajnost, jer su samo tri dana prije toga zabili Milanu dva pogotka (2-2) u sudačkoj nadoknadi.

Juventus je (ranije i Inter) objavio interes za ovoga mladog talenta iz Napolija, no predsjednik južnjačkog kluba, Aurelio de Laurentis, ispalio je na tu temu:

- Hamšik u Juventusu? Može, kako da ne, samo ću onda zauzvrat tražiti cijelu momčad Juventusa. Da, cijelu, jer toliko vrijedi Hamšik.

De Laurentis je nastavio u sličnom tonu:

- Hamšik je ozbiljan momak i ozbiljan nogometaš. Zna da je njegova svakodnevica Napoli i ne obazire se na takve ponude, priče i naklapanja. I Napoli je ozbiljan klub te ga neće puštati. Ispada da su u ovoj priči neozbiljni samo u Juventusu, konkretno njihov predsjednik Blanc.

Napoli je skočio do šestog mjesta na ljestvici Serije A, a u zadnje četiri utakmice imaju tri pobjede (Bologna, Fiorentina i Juventus) te jedan remi (Milan).

Sa sedam pogodaka Hamšik trenutačno dijeli drugo mjesto na ljestvici strijelaca Serije A.

Buffon: Sada pobjedu mogu posvetiti svojem sinu        
U subotu je 31-godišnji Gianluigi Buffon, vratar Juventusa i talijanske reprezentacije, drugi put postao otac. Svjetlo dana je tada ugledao njegov sin David Lee...

No, na sretni dan Buffon nije mogao slaviti i na sportskom planu, jer je te večeri njegov Juventus iznenađujuće poražen od Napolija u domaćem prvenstvu 3-2.

Ipak, nešto kasnije, Buffon je ipak izrekao "pobjedu posvećujem sinu Davidu Leeju".

Na gostovanju u Izraelu, u utakmici četvrtog kola skupine A Lige prvaka, Juventus je pobijedio Maccabi 1-0 pogotkom Camoranesija u smiraju prvog dijela. Time je Juve došao na mali korak do osiguravanja plasmana u osminu finala.

- Bila je ovo teška utakmica, ali takve su pobjede slađe. Maccabi je sve samo ne lagani suparnik - rekao je Buffon koji je nekoliko puta fantastično reagirao, na razini najboljeg vratara na svijetu.

Pri rezultatu 0-0 Maccabi je imao stopostotnu šansu, ali je Buffon, ležeći na leđima, sjajno reagirao i rukom "odbojkaški" udario loptu te spasio siguran pogodak.

- Samo jedna od intervencija za koje sam plaćen - staloženo je završio popularni Gigi.

Buffon s češkim fotomodelom, Alenom Šeredovom, ima već jednog sina, dvogodišnjeg Louisa Thomasa, a svadbu su obećali nakon rođenja drugog sina. Dakle ubrzo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije