Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽDRIJEB

Izvučene skupine WTA finala, Wozniacki brani naslov

WTA
Foto: Reuters/Pixsell
20.10.2018.
u 00:30

Ovo će biti posljednje, peto izdanje WTA Finala u Sigapuru. Turnir se na sljedećih deset godina, sve do 2028. seli u kineski Shenzhen.

Angelique Kerber, Naomi Osaka, Sloane Stephens i Kiki Bertens natjecat će se u Crvenoj skupini, a Caroline Wozniacki, Petra Kvitova, Jelina Svitolina i Karolina Pliškova smještene su u Bijelu skupinu WTA Finala, završnog turnira osam najboljih tenisačica svijeta, odlučeno je ždrijebom održanim u petak u Singapuru, koji je po peti, ujedno i posljednji put domaćin ovog natjecanja. 

Osvajačice posljednja dva Grand Slam naslova u ovoj godini, wimbledonska pobjednica Angelique Kerber i osvajačica US Opena Naomi Osaka, borit će se za dva mjesta u polufinalu s finalisticom Roland Garrosa Sloane Stephens i Nizozemkom Kiki Bertens, koja je ušla u turnir nakon otkaza najbolje svjetske tenisačice Rumunjke Simone Halep.

U drugoj skupini će osvajačica Australian Opena i braniteljica prošlogodišnjeg naslova pobjednice WTA Finala Caroline Wozniacki put prema polufinalu tražiti protiv Čehinje Petre Kvitove, koja je prije tri godine bila finalistica u Singapuru, a osvojila završni turnir 2011. u Istanbulu, te protiv dvije tenisačice kojima će to biti drugi nastup na WTA Finalu, Ukrajinke Jeline Svitoline i Čehinje Karoline Pliškove.

Natjecanja u Singapuru započinju u nedjelju, u 11 sati po srednjoeuropskom vremenu, a svakog će dana, sve do petka, naizmjenično biti odigrana po dva pojedinačna meča iz iste skupine. U subotu, 27. listopada, na rasporedu su polufinalni dvoboji, a dan poslije bit će odigran meč za naslov pobjednice WTA Finala, koji iz ovog sastava imaju samo Wozniacki i Kvitova, dok je Kerber poražena 2016. od Slovakinje Dominike Cibulkove u dvoboju za trofej.

Ovo će biti posljednje, peto izdanje WTA Finala u Sigapuru. Turnir se na sljedećih deset godina, sve do 2028. seli u kineski Shenzhen.

Ždrijeb WTA Finala 2018.

CRVENA SKUPINA
(1) Angelique Kerber (Njemačka)
(3) Naomi Osaka (Japan)
(5) Sloane Stephens (SAD)
(8) Kiki Bertens (Nizozemska)

BIJELA SKUPINA
(2) Caroline Wozniacki (Danska)
(4) Petra Kvitova (Češka)
(6) Jelina Svitolina (Ukrajina)
(7) Karolina Pliškova

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar poljicanin
poljicanin
22:20 20.10.2018.

Wozniacki je već obranila naslov,uvjerljivo je najzgodnija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije