Naslovnica Sport Ostali sportovi

Izrada Nacionalnog programa športa: Sudjelovali Balić, Pletikosa, Mamić...

"Problemi koji su se iskristalizirali tijekom rasprave ticali su se najviše financiranja, školskog sporta te sportske infrastrukture", rekla je Sanda Čorak.
29. ožujka 2017. u 19:30 1 komentara 193 prikaza
Balić - Pletikosa
Foto: Pixsell

U srijedu je u Zagrebu održana prva radionica Radnog tijela za izradu Nacionalnog programa športa sa zainteresiranim dionicima u sustavu sporta, prva od niza planiranih koje će niti organizirane tijekom travnja i svibnja.

Na radionici koja je održana u prostorijama Zagrebačkog sportskog saveza, sudjelovali su predstavnici županijskih športskih zajednica Sisačko-moslavačke županije, Zagrebačke županije te Grada Zagreba, kao i vrhunski športaši Ivano Balić, Stipe Pletikosa, Matej Mamić i Ana Sršen.

"Problemi koji su se iskristalizirali tijekom rasprave ticali su se najviše financiranja, školskog sporta te sportske infrastrukture", rekla je nakon prve radionice predsjednica Radnog tijela za izradu Nacrta nacionalnog programa športa Sanda Čorak.

Bila noć Huligan na igralištu Oglasila se i državna tajnica: Evo što je Janica Kostelić poručila nakon incidenta na Poljudu Hrvatska Maksimir Kada država želi, onda se i na stadionu može dogoditi spektakl

Radionica u Zagrebu bila je prva u nizu planiranih od strane Radnog tijela, a tijekom travnja i svibnja bit će organizirano još šest radionica u županijama Republike Hrvatske. Nakon suradnje i razmatranja prijedloga svih dionika sustava sporta Radno tijelo predložit će nacrt jasnog, provedivog i mjerljivog dokumenta kojim će se definirati mjere razvoja sporta i njihovi nosioci.

Nacionalni program sporta donosi Hrvatski sabor na prijedlog Vlade Republike Hrvatske za razdoblje od osam godina. Njime se utvrđuju ciljevi i zadaće razvoja sporta, aktivnosti potrebne za provedbu tih ciljeva i zadaća te određuju nositelji razvoja i mjere kontrole njegove provedbe.

>>Huligani ponovno divljaju, a država ne želi riješiti problem

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
  • Avatar kamen_i_sol
    kamen_i_sol:

    zašto ne sudjeluju na radionici oni koji su upoznati sa problematikom u HR sportu? nego sudjeluju oni koji su se na sportu obogatili i kojima za vrijeme karijere nije falilo ni tičjeg mlijeka! baš će oni biti realni u prsudbi ... prikaži još! strategije hr sporta. naravno problem je financiranje, sigurno su se svi složili kako rukometaši, nogometaši i košarkaši trebaju mjesečno imati veće plaće jer im ove sadašnje nisu dovoljne za kupovanje novih bmw-a i stanova u elitnim naseljima!