Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE JE ODBIO

Iznenadit ćete se kad vidite koja istinska legenda danas živi od popravljanja automobila

Jane Ahonen
Printscreen Youtube
14.10.2021.
u 09:38

– Mogao sam raditi u savezu, čak i uz bolju plaću. Ali to me previše podsjećalo na život koji sam vodio kao profesionalni sportaš. Bilo je puno putovanja i ja sam bio odgovoran za cijeli tim. Nešto mi je nedostajalo.

Janne Ahonen koji je živio kao nacionalni heroj Finske više ne postoji. Život superheroja bio je zaista težak, rekao je to Janne Ahonen (44), legendarni skijaš skakač koji se danas posvetio automobilima. Nedavno je otvorio autosalon u kojem prodaje, održava te popravlja automobile i kampere.

– Mogao sam raditi u savezu, čak i uz bolju plaću. Ali to me previše podsjećalo na život koji sam vodio kao profesionalni sportaš. Bilo je puno putovanja i ja sam bio odgovoran za cijeli tim. Nešto mi je nedostajalo.

Ahonen je sretan što živi kao običan čovjek.

– Od djetinjstva sam popravljao motocikle i automobile. Uglavnom se fokusiram na kampere, izrađujem ih i prodajem. Također, radim i na njihovom opremanju, redizajniranju… Lijepo je doći na posao, znajući da ću imati vremena za sebe kad se vratim kući – kaže Ahonen.

Ahonena mnogi smatraju najvećim skakačem u povijesti i spada među najuspješnije finske sportaše. Iza sebe ima 36 pobjeda u Svjetskom kupu, 108 puta je bio na pobjedničkom postolju i jedini je skijaš u povijesti koji je pet puta slavio na turneji Četiri skakaonice. Nakon karijere odbio je sve pozicije i veće plaće kako bi mogao živjeti kao normalan čovjek.

>> Pogledajte i video o Zlatku Daliću

Ključne riječi

Komentara 7

ST
strahimir
10:41 14.10.2021.

Nie sramota živjeti od rada, već je to na ponos normalnog čovjeka. Mnogi naši paraziti bi trebali slijediti takav primjer.

PE
PetrusManus
11:19 14.10.2021.

Tako je nešto čudno samo onima koji ljenčuge.

ML
mladaklada
14:08 15.10.2021.

A mi našima još dajemo sportske mirovine, da im ne trebaju nikakve škole i da ne trebaju više nikada raditi. Profesionalna ušteđevina im može mirovati, da se ne potroši.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije