Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKO KOVAČ:

Ovo je najteži kvalifikacijski ciklus koji je Hrvatska ikada odigrala

Niko Kovač
Sanjin Strukic/Pixsell
05.09.2015.
u 21:50

'Nećemo kukati, nikada ni nismo, nego ćemo pokušati izvući maksimum.'

Na drugom mjestu u skupini, iza Italije te ispred Norveške, Hrvatska dočekuje zadnje tri utakmice u kvalifikacijskoj Skupini H.

- Sad znamo na čemu smo. Situacija se na tablici malo pogoršala za nas, razmak se smanjio, ali još uvijek smo u prednosti. Oni imaju imperativ, mi nemamo, ali želimo pobjedu. Moramo se dobro fizički pripremiti, kao i mentalno. Ulog je velik, no sve je u našim rukama - rekao je hrvatski izbornik Niko Kovač dan prije susreta u Oslu za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.

Za razliku od susreta u Azerbajdžanu, vrijeme će biti ugodnije, a domaćini mogu očekivati dobru navijačku atmosferu i podršku.

- Očekivat ću Hrvatsku koja će dati sve od sebe kako bi pobijedila. Nešto ćemo sitno promijeniti, a svi znaju što ih čeka. Moramo pokazati ono što nam je nedostajalo u Azerbajdžanu, a to je zabiti gol - kaže izbornik.

Kakav je hrvatski plan u Oslu, s obzirom na norveške kvalitete?

- Nećemo srljati, nećemo glavom kroz zid. Bit ćemo pametni. Mislim da smo bolja momčad, da imamo veće nogometno znanje, ali to treba dokazati djelom, a ne riječima. Norvežani su taktički i fizički jaki i tu se moramo dobro suprotstaviti. Promijenili su neke igrače, čak i stil i sigurno je bolja nego u Zagrebu. Osim toga, disciplinirani su i kompaktni u obrani, nema ispadanja ni u kojem smjeru, a znamo koliko je to teško probiti - najavio je hrvatski izbornik.

Izostanak pobjede u Azerbajdžanu neće Vatrene izbaciti iz takta, već ostaju usredotočeni na svoj konačni cilj.

- Bio sam igrač, znam da je kod nas samo crno ili bijelo. Naš cilj je ostvariti plasman na EP kroz deset utakmica, imamo još tri i sve je još otvoreno i moguće. Stvara se jedna nepotrebna atmosfera, a nogomet je nepredvidljiv i zato sam i poslije Norveške i Italije govorio da još ništa nije gotovo. Ne možemo utjecati na ono što se piše, ali možemo utjecati na ono što se zbiva na terenu - kaže Kovač.

Norvežane je zanimalo i kako se Kovač i igrači nose s trenutačnim okruženjem u kojem se nalazi hrvatska reprezentacija vezano uz probleme s navijačima.

- Svi oni koji to rade nemaju veze s navijačima. Hrvatska nije fašistička država i jedna manjina kreira mišljenje o nama. Mi nismo takvi. Za nas u reprezentaciji nije jednostavno, ovo je najteži ciklus koji je Hrvatska ikada odigrala, pri čemu se dečki moraju snaći bez navijačke podrške. Međutim, nećemo kukati, nikada ni nismo, nego ćemo pokušati izvući maksimum. Nadam se da ćemo pokazati inat i pobijediti. Svi zajedno. Junak nije onaj koji udara, nego onaj tko izdrži - zaključio je izbornik.

>> 'Eh, da imamo Žutog za izbornika, on bi brzo posložio naše zvijezde'

>> Kao i u Brazilu, Kovač je vukao loše poteze: Krivi sastav, pogrešne izmjene, pomanjkanje mudrosti...

Komentara 60

MI
Mingan
22:29 05.09.2015.

Dragi Niko ! Cijenio sam te kao igrača i kapetana. Krasili su te borbenost, neustrašivost ali i mudrost, staloženost. Na vrhuncu moći, bio si, po meni, jedan od tada najboljih defenzivnih veznih na svijetu. Igračina. Želim ti da postaneš i jedan od najboljih trenera ! Kao što nisi postao vrhunski igrač preko noći tako će trebati i puno vremena i rada i za ovu funkciju. Sve najbolje i neka nas odvedeš u Francusku.

JU
juma
00:20 06.09.2015.

Jesu najteže kvalifikacije u smislu negativnog ozračja, čak i izražavanja otvorenog neprijateljstva prema reprezentaciji s ciljem da joj se naškodi. Zar je potrebno navoditi primjere? Ne sjećate li se nereda u Milanu u trenutku dok dominiramo utakmicom ili svastike na Poljudu? S takvim problemima se nije morala susretati niti jedna europska reprezentacija, niti iz povijesti znam za takve primjere, a to govori kako nam u društvo nešto ozbiljno nije u redu. Moram odati priznanje igračima i izborniku, ali se ujedno pitam što im sve to treba? Neka puste igrati onakve kao jedan gospodin novinar koji na ovom portalu danas napiše dva sramotna članka o izborniku i reprezentaciji ili ministra Ostojiće koji još traži počinitelje, a moli boga da ih ne nadje ili pak huligane koji se stavljaju iznad reprezentacije. Ja da sam izbornik ili igrač, da vodim sredjen život i da sam materijalno osiguran kao oni, uopće ne bi dvojio hoću li i dalje nastupati za reprezentaciju kojoj toliko pojedinaca, institucija i grupa u ovoj zemlji želi samo najgore. Svaka vam čast izborniče i igrači, puno ste veći domoljubi od mene.

DU
Deleted user
22:36 05.09.2015.

Ima li večernji i njegovi novinari još koji negativan tekst o hrvatskoj reprezentaciji, vidim da se pero bolesnog Jurišića usijalo od piskaranja i izmišljanja gluposti. Vjerojatno će proglasiti večernjak dan žalosti nakon što Hravtska sutra pobjedi Norvešku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije