Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donosi Max!

Izbornik Meksika: Ako ćemo se bojati Hrvatske, onda nema smisla dolaziti na SP

Hrvatska Island
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
03.04.2014.
u 18:36

– Naša javnost i navijači moraju znati da idemo pokušati ostvariti najviši mogući plasman. Da, vjerujem da možemo biti svjetski prvaci

Na klupi Meksika Miguel Herrera zamijenio je Victora Manuela Vučetića uoči dodatnih kvalifikacija za Brazil, u listopadu prošle godine. S ukupnih 9:3 izbačen je Novi Zeland, što je bilo dovoljno vodstvu Saveza, koje je u samo mjesec dana promijenilo tri izbornika, da ostavi Herreru, barem do SP-a.

A vjerojatno će rezultat koji će tamo polučiti “el tri” odrediti budućnost tog 46-godišnjaka na klupi Meksika.

– Obično se u situacijama kada dolazite u neki klub ili reprezentaciju počnu sipati one uobičajene fraze, lupanje u prazno, o tome kako ste oduvijek maštali da postanete to što ste upravo postali i slično, a meni je to jako smiješno. Naravno da sam sretan što vodim Meksiko, ali glupo je biti patetičan i govoriti točno onako kako javnost očekuje. Moje je da radim, trsim se na treninzima, što bolje pripremim igrače za utakmice, a ne da sipam bombončiće, a poslije ako ne krene baš onako kako sam najavio, da okrenem ploču. Nema smisla izjavljivati da sam sretan što smo sudionici Svjetskog prvenstva. Dapače, naša javnost i navijači moraju znati da idemo pokušati ostvariti najviši mogući plasman. Da, vjerujem da možemo biti svjetski prvaci – prije kratkog vremena šokirao je sve koji ga ne poznaju Miguel Herrera.

Nadimak iz igračkih dana

Ali da zaista ozbiljno misli, potvrđuju i ove riječi:

– Nisam demagog, ne želim najavljivati nešto u što nisam potpuno uvjeren. Znam kakvu kvalitetnu skupinu nogometaša imam na dispoziciji i držim da moje riječi imaju težinu. Prvi krug ćemo sigurno proći. Cijenim sve tri reprezentacije u grupi, ali Meksiko sigurno ide među šesnaest najboljih. Brazil je, naravno, izraziti favorit, iako im ne priznajem da su bolji dok to i ne potvrde, ali zato Kamerun i Hrvatsku sigurno dobivamo. Ako ćemo se njih bojati, onda nema smisla ni odlaziti na SP. Da, respekt postoji, ali isto tako i činjenica da sam uvjeren u našu snagu i kvalitetu – naglašava trener koji je još za vrijeme igračke karijere kao odličan branič dobio nadimak Uš. Kada bi se prihvatio čuvanja protivničkih igrača, oni bi uglavnom bili statisti. Doduše, bilo je tu svega i svačega, prljavštine, dobacivanja, prenemaganja, ali u većini slučajeva, Herrera bi izlazio kao pobjednik.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

– Ne cijenim nogometaše koji su poput curica. Ovo je sport za jake, snažne, odlučne, koji žele i znaju se i potući ako treba. Naravno, ne mislim to doslovno, već više figurativno. Naša današnja reprezentacija upravo je spoj takvih igrača. Svi oni koji ne osjećaju da mogu pratiti moj ritam nemaju što tražiti i, više puta sam u javnosti naglasio, bolje je da i ne dolaze na završne pripreme!

Najatraktivniji mogući posao

Vjerojatno je tu aludirao na Hernandeza iz Manchester Uniteda, jer Carlos Vela se ionako već izjasnio da se ne vidi u planovima ovog izbornika. Hernandez je izvan Herrerinih radara ponajprije zbog vrlo male minutaže, ali i sam je znao davati dvosmislene izjave o mogućnosti da se pojavi na okupljanju prije odlaska u Brazil.

– Za mene je trenutačni posao vrh vrhova. Najatraktivniji mogući i od prvog dana dajem cijelog sebe u projekt, pa svima onima koji se nećkaju poručujem: bolje sami odmah odustanite i pošteno se izjasnite, a ne da zbog vas netko tko ima ogromnu želju, volju, bude zapostavljen. Kod mene nema zvijezda i zvjezdica, kod mene prolaze samo radnici s poštenim pristupom – zaključio je Herrera.

Inače, kao igrač, upisao je samo 14 nastupa za Meksiko, nije posebno bio zapažen ni kad je riječ o klupskom dijelu karijere, ali sada kao izbornik pokušava ući u povijest. Uspije li uvjeriti igrače u ono što govori, onda sva ta lamentiranja možda i ne budu pretakanje iz šupljeg u prazno.

Vjerujemo da naš izbornik Niko Kovač ima lijek za Herreru i da će ušutkati prepotentnu Uš. Iako, za medije su likovi poput meksičkog izbornika “hrana za oči i dušu”, jer malo tko voli bezličnost. Svijet više voli “lajavce” poput Mourinha...

>>Priča je objavljena u sportskom tjedniku Max!

>>Vatreni, oprez: Meksiko nadoknadio 0:2 protiv SAD-a

Komentara 8

RA
rasimcanaj
19:41 03.04.2014.

Naprijed kockasti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
10:42 04.04.2014.

Dobro veli izbornik Meksika jer ako se bojiš balkanske prve lige kako češ tek igrati sa svjetskom prvom ligom Brazilom, Njemačkom, Španjolskom..

SA
SajamTastine
22:29 03.04.2014.

meksikanac napuhava balon, a znamo kako to zavrsi kada pretjera :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije