Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakov izbor

'Izbornik je sretnik što ima napadača poput Nikice Jelavića '

'Everton\'s Nikica Jelavic celebrates scoring his side\'s second goal of the game  Photo: Press Association/Pixsell'
'John WaltonPress Association/Pixsell'
27.12.2012.
u 12:00

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač najviše bodova dao je napadaču Evertona

Bivši kapetan vatrenih Niko Kovač mjesecima nije istupao u medijima. Odbija sve pozive za intervju, no odazvao se da sudjeluje u 41. Večernjakovu izboru nogometaša godine. Na vrh je stavio Nikicu Jelavića.

– Nikicu poznajem dok je bio igrač Rapida, u kojem se dokazao prije odlaska na Otok, u mnogo jače lige. Zato meni nije nikakvo iznenađenje njegova eksplozija u napadačkom redu, najprije Glasgow Rangersa, a sada i u Evertonu. Jelavić je u engleskoj Premijernoj ligi, jednoj od najjačih liga svijeta, potvrdio klasu i držao kontinuitet izvrsnih igara i u postizanju pogodaka. On je budućnost hrvatskog nogometa i izbornik može biti sretan što takvu klasu ima na raspolaganju. Rasni napadač, neustrašiv, fizički moćan, istinski jurišnik – kaže Niko Kovač.

Luku sputao transfer

Mario Mandžukić na drugom je mjestu.

– Nedvojbeno, Mandžo je među igračima koji su obilježili godinu. Stalno zabijati i biti jedan od vodećih strijelaca Bundeslige, u tako jakoj konkurenciji, nije mala stvar. Pored Wolfsburga i Bayerna, Mandžukić je kvalitetno odradio i nastupe u reprezentaciji.

Luka Modrić tek treći?

– Da nema kvalitetu, ne bi ni stigao na Bernabeu. On može jako puno, njegov potencijal je golem: ima dribling, zna dobro asistirati, postiže i pogotke, ima trku u svim smjerovima. Njegov prelazak iz Tottenhama u Real ostavio je traga na njegovu učinkovitost i zato nije prvi ili drugi – objašnjava Niko.

Kapetan reprezentacije Srna nije iznenađenje na popisu, ali bismo u tu sferu mogli svrstati Šimunića. Niko ima objašnjenje:

– Neuništivi Joe, nakon razočaranja zbog neigranja na Euru 2012. godine, kad su ga mnogi spremali u mirovinu, odličnim igrama u reprezentaciji i Dinamu začepio je usta neobjektivnim kritičarima. Da nije imao peh s ozljedama, bio bi još bolje plasiran u ovom izboru.

Ivica Olić?

– Igrač koji zaslužuje sve pohvale kad je riječ o upornosti, volji, motivu... Njega su, također, ozljede sputavale, ali on se ne da, baš kao ni Šimunić.

Preporođeni Rakitić

Visoko cijenite i Ivana Rakitića?

– Raketa je imao dosta oscilacija, kako u klubu, tako i u reprezentaciji, ali objektivno, to je igrač koji ima sve za veliku scenu. Posljednje utakmice igra kao preporođen.

Niko je honorirao i Pletikosine bravure na golu vatrenih.

– Na Europskom prvenstvu više puta bio je naš spasilac. Plete je veliki profesionalac i sportaš za primjer.

Na kraju popisa još dvojica dinamovaca.

– Mladi Duje Čop, kao bivši igrač Hajduka, odlično se snašao u Dinamu. U plavom dresu počeo je zabijati i potvrđivati golgetersku moć, a Domagoj Vida je junačina koji ne poznaje strah. Kad je na travnjaku, nema gdje ga nema, u obrani, u napadu. Volim takve igrače, koji ostavljaju srce na terenu – zaključio je Niko Kovač.

Komentara 1

OG
Oluja-Gotovina
16:20 27.12.2012.

Pa ja mogu reći da za ovu godinu ne staviti Mandžukića na prvo mjesto mogu samo oni koji o nogometu ne znaju ništa. Evo zbog čega nam Niko KOvač neće nimalo faliti. Čovjek nema blagog pojma o nogometu. Nemam ništa osobno protiv tog Nikice Jelavića, ali on realno nema mjesta u reprezentaciji Hrvatske. Nikola Kalinić je za tri klase bolji nogometaš od njega. Jelavić može egzistitrati samo u nogometu kakav se igra u Austriji ili na otoku, a to znači duga lopta, skok i odlaganje na krilo, pa centaršut, pa opet skok. A pošto mi ne igramo takav ružni nogomet, on nema tu mjesta. Nek pokuša odigrati jednu godinu u Španjolskoj ili nekoj zemlji u kojoj je tehnika važnija od znanja, pa ćete vidjeti da je to igrač koji nije prošao u Hajduku, jer je to prekvalitetan klub za njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije