Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽEN

Izbornik Dalić dao intervju za školske novine

Zlatko Dalić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
12.10.2018.
u 18:30

Troje učenika Pazinskog kolegija, klasične gimnazije, imalo je tu čast da uđu u svlačionicu hrvatske nogometne reprezentacije i da naprave razgovor s izbornikom Zlatkom Dalićem za školske novine “Osmi sat”.

Kad će već morati igrati protiv Engleza u Ligi nacija pred praznim tribinama stadiona Rujevice, reprezentativci Hrvatske za utjehu Riječanima odradili su sinoć otvoreni trening.

- Nadao sam se da ću prodati još koji dres ali ništa od toga. Svi su se dobro opskrbili za vrijeme svjetskog prvenstva. Idem doma bez ikakve zarade. Dobro, prodao sam dva šala – jadao se prodavač na štandu s obilježjem hrvatske nogometne reprezentacije.

>> Pogledajte i video: Svijet je dobio novog kralja - Luku Modrića

Dva sata prije početka treninga već su počeli dolaziti gledatelji kako bi zauzeli što bolja mjesta.

Učenici u svlačionici vatrenih

- Želim biti u prvim redu kako bi dobio autogram. Možda mi se posreći i kakav selfi – rekao je Darko Milić, učenik srednje škole.

Posrećilo se nekim drugim srednjoškolcima. Naime troje učenika Pazinskog kolegija, klasične gimnazije, imalo je tu čast da uđu u svlačionicu hrvatske nogometne reprezentacije i da naprave razgovor s izbornikom Zlatkom Dalićem za školske novine “Osmi sat”.

- Našu gimnaziju pohađa 150 učenika iz cijele Hrvatske koje u okviru škole imaju smještaj u učeničkom domu. Nismo došli praznih ruku u svlačionicu i djeca su donijela kutiju Pazinskih cukerančića. To su kolači slični fritulama - rekao je Alejandro Castillo Jimenez, ravnatelj Pazinskog kolegija.

- Neka Vas ne brine moje prezime. Ja sam Španjolac koji već 25 godina živi u Hrvatskoj. I da, navijao sam za nogometaše Hrvatske, čak i protiv Španjolske u Ligi nacija.

Zlatko Dalić Zlatko Dalić
1/16

Dejan Lovren nije igrao protiv Španjolske.

- Mnogi mepitaju me da li sam gledao utakmicu do kraja. Gledao sam do kraja, zašto ne bi. Gledao sam gdje smo sve griješili. Moram priznati da je bilo jako čudno što je svaki njihov udarac u okviru vratiju završio u mreži. Bio je to jednostavno loš dan. Onda dođemo neki dan u Bjelovar. I vrate mi se slike s dočeka. Kao da se priča nastavlja – rekao je Lovren.

Možemo li u petak protiv Engleza popraviti taj loš dojam iz Elchea?

- Moramo. Ljudi su nakon SP-a očekivali puno, puno više, rekao je hrvatski stoper.

Igrate u Liverpoolu, što Englezi očekuju u petak?

- Bit će motivirani da nas pobijede nakon što smo ih izbacili u polufinalu SP-a. Ne znam kako će reagirati i pred praznim tribinama,a jer na to nisu navikli,

Žao mi je što igramo pred praznim tribinama. Nažalost, zbog nekoliko huligana koji su napravili glupost, mi moramo igrati u grobnoj tišini. Zbog njih nekoliko svi sada ispaštamo – zaključio je Lovren.

Ovacije Modriću i Daliću

Trening je počeo točno na vrijeme, a tribine su pozdravljale svakog igrača ponaosob koji bi se pojavio na travnjaku Rujevice. Nije bilo teško pogoditi da je najveći pljeska dobio Luka Modrić. Ali i Zlatko Dalić.

Pogledajte po čemu ćemo pamtiti Mandžinu karijeru u vatrenima

- Sad tek vidim kakva je atmosfera mogla biti u petak. Inače, jako dobro poznajem navijače Rijeke, bio sam tu trener u sezoni 2007/2008 i jedna od najdražih trenerskih pobjeda u karijeri bila mi je u devetom kolu kada je Rijeka na Kantridi pobijedila Hajduk sa 4:0 – rekao je Zlatko Dalić i izmamio veliki pljesak.

S udobne fotelje klupe domaćina, dakle iz prvog reda, trening je gledao i Damir Mišković, predsjednik nogometnog kluba Rijeka.

- Evo, baš je udobno sjediti na klupi. Tko kaže da je to teško – našalio se Mišković koji se srdačno pozdravio s Dalićem.Tko zna, možda se Dalić jednog dana opet vrati u Rijeku. S Dalićem bi bili prvaci. To je sigurno – reći će jedan vremešniji pripadnik Armade. Nakon treninga igrali su na tribine bacali malene nogometne lopte, ali su i strpljivo potpisivali autograme... 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije