Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogled

Izborniče, Pranjić je lijevi bek za Hrvatsku

Reprezentacija (1)
Igor Kralj/Pixsell
25.02.2011.
u 08:04

Ocjene su neosporne, Danijel Pranjić do ozljede aduktora, za tih 38 minuta na poziciji lijevog bočnog u zadnjoj liniji, bio je više nego dobar u velikoj pobjedi Bayerna nad Interom

Pranjić na lijevom boku ili beku, kako vam draže, i nije neka novost. A gdje smo tu mi, Hrvatska? Dugo traju žalopojke kako Hrvatska nema igrača za lijevi bok. Zdravko Mamić je prije nešto manje od godinu dana bacio kost.

– Ibanez je najbolji lijevi bočni u Hrvatskoj nakon Roberta Jarnija. Za sve ostale je televizor u boji – tepao je Mamić Argentincu koji je uzeo hrvatsko državljanstvo.

Znamo gdje je Ibanez danas. A Slaven Bilić je isprobavao Čalu, Strinića, Bartulovića, Pokrivača, nadao se Pamiću... Naravno, cijelo to vrijeme u reprezentaciji je i Pranjić, ali najčešće igra zadnjeg veznog, lijevog veznog, ovo, ono...

Kritičari mu predbacuju da je ono što je odigrao na boku bilo grozno, pa se sjećaju Walcota u Maksimiru, njegove igre protiv Slovačke u Puli... Zaboravljaju da je najveći uspjeh ove Bilićeve selekcije nastup na Euro 2008. godine kada je Pranjić igrao toga lijevog bočnog.

Spominje se kako mu se ta pozicija ne igra i da u reprezentaciji može birati, a u Bayernu baš i ne. Onda je to problem. Treba ga riješiti Slaven Bilić. Hrvatska ima lijevog bočnog jer, ako to igra u Ligi prvaka i Bundesligi, onda valjda može biti dobar i za "kockaste".

Komentara 16

MA
masterz
08:31 25.02.2011.

e moj Maršiću... pa ti nit ne znaš s kim je Hrvatska igrala u Puli, kamoli da si u stanju primjetiti razlike u taktičkoj koncepciji Bayerna i Hrvatske. Evo, malo ću ti dati razmišljati - tko u Bayernu igra ispred Pranjića, a tko ispred lijevog bočnog u repki? Tebi su Ribery i Kranjčar isti tip igrača? Vjerojatno je i onoj neznalici euroaziji jasno da od Kranjčarova raspoloženja ovisi igra Hrvatske, i da, budući Bilić Niku vidi lijevo, ako su i on i Pranjić u igri po toj strani dolazi do ne do propuha, već do orkanske bure.. E sad, Pranjić je mogao igrati lijevo (i to dobro!) na EP, kad je stručnjaku Kranjčar igrao na poziciji iza napadača, ali budući je Bilić u međuvremenu doživio prosvjetljenje, sad tu poziciju igraju redom Modrić (sjajan, ali šut nikakav) ili Eduardo, što je još gore riješenje.. Bitno da svi moraju igrat, fućkaš rezultat.

TH
torca hz-hb
08:50 25.02.2011.

AMATERSKI ČLANAK

DU
Deleted user
08:35 25.02.2011.

Olako se novinari razbacuju nekim tvrdnjama, a nemaju baš puno pojma o tome što pišu ili komentiraju! Jer Bayern i Hrvatska, ne samo što igraju potpuno drugačije, nego su sastavljeni od igrača druge kvalitete. Osim toga, Pranjić, kao ofanzivni bek, i nije baš uvjerljiv u napadačkim trenucima, u reprezentaciji s našim ipak sporijim golgeterima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije