Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEDVEŠČAK KOD SPARTAKA

Izbjeći Dinamo M. i SKA, poželjni su Ukrajinci i Letonci

Medveščak - Vitjaz
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
08.01.2014.
u 08:10

Od mogućih 36 bodova, s 15 bi Medveščak gotovo sigurno ušao u doigravanje. Prvu od pet potrebnih pobjeda lovit će danas (14 sati) u Moskvi protiv Spartaka.

Blizu, a opet daleko. Tako bi se mogle opisati šanse hokejaša Medveščaka da već u prvoj sezoni u KHL-u uđu u doigravanje.

Do kraja osnovnog dijela sezone medvjedima je ostalo još 12 utakmica, a imaju isto toliko bodova prednosti ispred prvog ispod crte Atlanta. No, Atlant ima i utakmicu manje.

Devet od 12 u gostima

Od mogućih 36 bodova, s 15 bi Medveščak gotovo sigurno ušao u doigravanje. Prvu od pet potrebnih pobjeda lovit će danas (14 sati) u Moskvi protiv Spartaka. Ustvari, raspored na kraju sezone ne ide Medveščaku u prilog, jer od 12 utakmica čak će ih devet igrati u gostima. A preostale tri u Areni.

– Nismo igrali baš najbolje na gostovanjima, izuzev one turneje po istoku Rusije, no u sljedećih pet utakmica pokazat ćemo Rusima da vrijedimo i na gostovanjima, da nismo samo domaćinska momčad. Poslat ćemo svima poruku da nas se moraju bojati u doigravanju – poručio je napadač Medveščaka Hugh Jessiman.

Uđu li medvjedi u doigravanje sa sedmog ili osmog mjesta, protivnici će im biti Dinamo iz Moskve ili SKA Peterburg, najjači klubovi u ligi. Takve velikane gotovo je nemoguće izbaciti, no dohvati li Medveščak šesto mjesto (Lev ima samo bod više), suparnik će im biti Donbass ili Dinamo iz Rige, klubovi koje i te kako mogu izbaciti.

Bek Medveščaka Saša Martinović osvrnuo se na današnju utakmicu sa Spartakom, klubom koji već osam utakmica ne zna za pobjedu. Zadnji put spartakovci su slavili još na Sv. Nikolu (6.12.) u gostima kod Novosibirska.

Sedam dana strepnje

– Dobra su momčad, no moramo se koncentrirati na svoju igru i pritisnuti ih od prve minute. Oni će dati sve od sebe jer još imaju šanse da uđu u doigravanje, ali mi se ne opterećujemo njima, već mislimo samo na to kako ćemo mi igrati – rekao je Martinović.

A u idućih sedam dana momčad Medveščaka možda će oslabjeti. Prijelazni rok traje do 15. siječnja, a glavne želje bogatih ruskih klubova su napadači Ryan Vesce i Jonathan Cheechoo, te vratar Barry Brust. Najbliži odlasku je Vesce.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije