Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marina Glavan

Iza mene su četiri operacije, odbacila sam štake prije Cro Copa

Marina Glavan
Foto: Igor Kralj/Pixsell
30.11.2018.
u 07:04

– Pročitala sam što se dogodilo Domagoju Pavloviću. Znam kako mu je. Eto, sad me dostigao po broju operacija. Oboje imamo po četiri. Nažalost, u sportu se ozljede dosta često događaju.

Marina Glavan (27), rukometašica Lokomotive, odbrojava dane do odlaska na Europsko prvenstvo koje danas počinje u Francuskoj. Kako naša reprezentacija igra tek 1. prosinca, na put se ide dan prije, 30. studenog.

– Još se nisam spakirala, to ću obaviti danas. Ali, nosim samo jednu torbu tako da neće biti puno posla oko toga. Ipak idem na sportsko natjecanje pa mi je dovoljna jedna putna torba u koju stanu uglavnom sportske stvari. Da idem negdje na godišnji, možda bi bila još jedna – kaže Marina.

Marina Glavan
1/5

Rukometom se počela baviti u osnovnoj školi.

– Rodila sam se u Mostaru, ali sam odrasla u Metkoviću. U rukomet sam ušla sasvim slučajno. Bili smo na tjelesnom u četvrtom razredu kad me trener Luka Panza poveo na rukomet i tako sam ostala – rekla je.

Nisam ja za ured

Ozbiljnu karijeru provela je u Splitu. U gradu podno Marjana igrala je u dva kluba (Split 2010 i ŽARK Split).

– U Splitu sam provela najljepše razdoblje života i većina društva mi je tu. Studirala sam, radila i istovremeno igrala gotovo dvije godine. Bilo je teško, ali se isplatilo. Završila sam računovodstvo i financije te usput radila u jednoj firmi. No, ne znam vidim li se kad završim igračku karijeru u nekakvom uredu. Ipak sam sportašica i volim aktivnosti kroz cijeli dan – istaknu će Marina.

U Lokomotivi joj je za sada super.

– Zadovoljna sam. To je najbitnije. Žao mi je što smo ove sezone rano ispale iz Europe. No, ostaje nam domaće prvenstvo i kup, a tu imamo jake suparnice u Podravci. Odmah nakon reprezentativne stanke čeka nas veliki hrvatski ženski derbi – priča Marina.

Bila je malo tužna...

– Pročitala sam što se dogodilo Domagoju Pavloviću. Znam kako mu je. Eto, sad me dostigao po broju operacija. Oboje imamo po četiri. Nažalost, u sportu se ozljede dosta često događaju. Dovoljna je samo jedna sekunda i sezona može biti završena, ili trajno ili na nekoliko mjeseci. Želim Domagoju što brži oporavak – rekla je igračica Lokomotive koja je čak triput operirala križne ligamente koljena.

– U razmaku od dva dana oboje smo operirali koljeno i skupa dolazili na rehabilitacije pa smo jedno drugo gurali i bodrili, natjecali smo se tko će prije odbaciti štake. Mirko je ljudina, jako pozitivan i zabavan tip, stalno smo se smijali pa su nam fizioterapeuti u šali govorili da dvije veće budale od njega nikad nisu vidjeli. Moram se pohvaliti da sam ipak prije od njega odbacila štake, nakon samo 12 dana otišla sam kući bez njih.

Primamo malo pogodaka

Što može Hrvatska na Europskom prvenstvu?

– Želimo ostati u Francuskoj što duže. Skupina je prilično jaka. Tu su Španjolska, Mađarska i Nizozemska. Prvi suparnik su nam Španjolske. Gledali smo ovih dana videosnimku njihovih utakmica s turnira u Alicanteu. Jača strana im je napad, posebno desna strana gdje imaju dvije jako dobre ljevakinje. Imaju i dva dobra srednjaka. No, nije da se ne mogu pobijediti. Mi ćemo morati odigrati maksimalno koliko možemo.

Marina Glavan
1/7

Na turniru u Češkoj, gdje ste osvojili drugo mjesto iza domaćina, igrali ste jako dobro u obrani?

– Istina, primali smo mali broj pogodaka. Nadam se da ćemo tako nešto ponoviti i na Europskom prvenstvu – naglasila je Marina.

Je li se izbornik odlučio za prvu postavu?

– Još nije. Najviše dvojbi ima u vanjskoj liniji. Dakle, u ovom trenutku ne znam hoću li biti u prvoj postavi.

Izbornik vam je na prijašnjim akcijama namijenio ulogu srednjeg vanjskog iako ste bliži mjesto lijevog vanjskog?

– Mogu podjednako dobro igrati sve tri pozicije u napadu. No, ima nas još nekoliko koje to mogu. Zato vjerojatno još izbornik i ima dvojbe – ispričala je Marina.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije