Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Iz minute u minutu: Dinamo - Basel 0:0

08.11.2007.
u 22:38

Tijek susreta:.

(Prvo poluvrijeme)

Susret se igrao pred 25 tisuća gledatelja od 20.15 sati, sjeverna i zapadna tribina su pune, na istoku ima najviše praznih mjesta.

Branko Ivanković uoči susreta nije skidao osmijeh s lica, Dinamo je igrao u plavim dresovima, a Basel u srebrnim.

1' - Utakmicu su otvorili Modri, no gosti su odmah oduzeli loptu.

2' - Slobodan udarac za Dinamo izveo je Luka Modrić s lijeve strane iskosa, no to čiste gosti.

3' - Zagrepčani stišću od početka, igra se na Modrića koji je na lijevoj strani. Basel Dinamovce zaustavlja prekršajima.

4' - Modrić je već četvrti puta na podu, Degen ga čuva i treću puta zaredom ruši. Ni taj slobodnjak nije zaprijetio Argentincu Francu Costanzu koji brani Baselovu mrežu.

5' - Basel u prvih pet minuta prvi puta dolazi na polovicu Modrih, no na tek 30 metara od gola. Drpić je oduzeo loptu te je preko Pokrivača krenula kontra.

6' - Apsolutna dominacija Dinama na početku susreta, odlično su otvorili modri, nameću svoj tempo igre.

7' - Prva prilika za Modre! Guela je ubacio za Pokrivača, koji je iz daljine topovski pucao lijevom nogom, Argentinac obranio, a Šokota ostao sam s loptom pred golmanom i pogodio - vratara! Šteta, mogli su Dinamovci vrlo lako povesti.

9' - Druga prilika za Modre! - Već u sljedećem napadu Etto je probio po desnom bolu, pucao iz teške pozicije prema golu, a Vukojević je ostao kratak za nekoliko centimetara na dva metra od gola.

13' - Nova prilika za Modre! Mario Mandžukić je sam izbio na vrh šesnaesterca, vratar istrčao, a on brzopleto pucao preko gola.

15' - Nevjerojatno, kakve su prilike imali Dinamovci, Modrić je u gužvi došao do lopte, dodao za Šokotu koji sa sedam metara pogađa švicarske braniče.

16' - Odlično otvaranje za Modre, tempo je vrhunski, stišću bez prestanka, najbolje otvaranje u posljednje dvije sezone.

17' - Prilika za Švicarce. Felipe Caicedo je u šesnaestercu na volje dočekao jednu "svijeću" i pucao u desni kuta Dinamovih vratara, no iskusni Koch je bio na mjestu.

21' - Basel je izveo korner, ali Drpić skače i vraća loptu prema centru.

22' - Guela je izgubio loptu na centru, no zatim je ponovo osvojio, ubacio za Pokrivača koji s desne strane, sa 35 metara puca daleko od gola.

24' - Šesdeset posto vremena lopta je u nogama igrača u plavim štucnama, dominacija Dinama, lopta im se lijepi za noge, no nema gola...

24' - Neće pa neće, glavom je pucao Gordon Schieldenfeld, ali i to odlazi pokraj lijeve vratnice.

25' - Netko od Baselovih napadača je u gužvi pao u jedanaestercu, Belgijanac je dotrčao do bijele točke, ali nije posezao za zviždaljkom. Igra se dalje.

27' - Ivan Ergić, nogometaš koji je rođen u Šibeniku, ali se nakon života u Australiji odlučio igrati za Srbiju, tek je polovinom prvog dijela došao do lopte te iz daljine uposlio Kocha.

30' - Slobodan udarac lijevo od Kocha izveo je Australac Chipperfeld, nakon kombinacije lopta je došla do Caiceda koji je atraktivno škaricama loptu poslao u - aut.

33' - Etto je centrirao s desne strane, no Šveđanin Majstorović je glavom izbio u aut. Bila je to nova izgledna prilika.

37' - Tempo igre je malo pao, no Dinamo i dalje ima loptu u svom posjedu. Gol visi u zraku, Zagrepčani su bolji, ali još trebaju materijalizirati svoje prilike.

43' - Mario Mandžukić zaista nema sreće. Ili koncentracije. Dvije minute prije kraja prvog dijela mogao je osigurati prednost. Pucao je sa 13 metara, ali silovit udarac odlazi na sjevernu tribinu.

45 (+2)' - Odličnih šest prilika u prvom dijelu imali su Modri, svi su se okušali, no nitko od Dinamovaca nije bio precizan. Lopte lete na sve strane, ali samo ne u gol.

(Drugo poluvrijeme)

46' - Na zagrijavanje je Ivanković poslao Tadića, Sammira i Carlosa, no zasad nema promjena.

47' - Egić je stradao u sudaru s Čaleom, no nastavit će igrati.

48' - Nakon prve tri minute u nastavku nema prilika, igra se na sredini terena.

49' - Švicarci se i dalje dobro brane, a onda pokušavaju dugim loptama doći do Marca Strellera. Pucaju iz daljine, ali zasad neopasno.

51' - Kao nekad Robert Prosinečki, tako Luka Modrić svojim suigračima šalje "lopte s očima"

53' - Opet su se zbunili modri, igrali su tri na tri, Guela je digao loptu za Mandžukića koji je nepotrebno proslijedio za Šokotu koji ostaje kratak za nekoliko centimetara. Nova prilika je završila u autu.

55' - Iako je Mandžukić gurnut na vrhu šesnaesterca Belgijanac je pokazao da se igra dalje. Iako nije bilo unutar šesnaesterca, Dinamo je mogao imati novu priliku.

56' - Promašio je i Vukojević... Modrić je ubacio iz kornera, Šokota proslijedio, no Vukojević šalje loptu u aut.

63' - Sammir je ušao umjesto Guele. Dinamo nastavlja s napadima, ali bez opasnijih prilika.

65' - Sustanari Etto i Sammir odigrali su dobru kombinaciju na desnom boku, no centaršut mladog Brazilca zaustavio se u nogama Švicaraca.

68' - Ivanković će još mijenjati, Profesor treba pronaći pravu formulu za osvajanje bodova. Sve ide po planu, no nema golova. Ulazi Carlos umjesto Čale.

70' - Švicarci su prevarili Schildenfelda i Etta, ali srećom po domaćine udarac Strellera odlazi pokraj gola.

72' - "Hoćemo pobjedu" ori se s maksimirskih tribina.

74' - Dinamovci su stisnuli, polako počinju igrati nervozno, vremena je sve manje.

75' - Scott Chipperfield je svoje mjesto prepustio mladom Freiju.

76' - Odgovorio je i Ivanković - izvadio je Tomu Šokotu te uveo Josipa Tadića. Šokotu su ispratili zvižducima.

76' - Nove izmjene; Franz Burgmaier iz Lihtenštajna je usšao umjesto Felipea Caiceda. Gross osvježava vezni red.

77' - Mandžukić je u punom sprintu atraktivno na 20 metara od gola uhvatio loptu na prsa, pucao iz prve no Costanzo refleksno i to brani.

79' - Švicarci se brane, Etto je posljednji pokušao, no bez lopte je ostao prije nego što je zapucao.

80' - Nova prilika, ponovo je Mandžukić zakomplicirao, prebacivao stranu na šest metara od gola umjesto da je pucao. Ukupno je dosad Dinamo uputio 22 udarca prema vratima, od čega sedam u okvir.

85' - Dinamo i dalje reda napade, no ne uspjevaju zapucati prema golu.

90' - Slobodan udarac na 17 metara od gola izveo je Luka Modrić, ali je loše centrirao. Do lopte je ipak došao Vukojević, koji s tri metra loptu šalje ravno u vratnicu... Nema sreće za Modre.

Kraj.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije