Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko priznanje

Ivica Pirić imenovan je predsjednikom Ukrajinske gospodarske komore u Hrvatskoj

Ivica Pirić
Foto: Ozren Maršić
1/2
27.04.2016.
u 16:11

'Od mene se očekuje otvaranje vrata Hrvatske na puno višem nivou nego što je to do sada bilo.'

Nakon što se istaknuo humanitarnim radom oragnizirajući ljetovanja za djecu iz Ukrajine, iz ratom stradalih područja, Ivica Pirić, počasni konzul Ukrajine u Hrvatskoj dobio je novu počast. Imenovan je predsjednikom Ukrajinske gospodarske komore u Hrvatskoj što je nekadašnji nogometaš, koji je veliki dio karijere igrao u Ukrajini, doživio kao veliku počast.

- Ovo je priznanje od naroda Ukrajine i vlasti, vjerujem da ću ispuniti očekivanja. Od mene se očekuje otvaranje vrata Hrvatske na puno višem nivou nego što je to do sada bilo. Svjestan sam odgovornosti, u što kraćem roku pronaći ću kvalitetne ljude, koji će sa mnom na pravi način predstavljati interese Ukrajine u Hrvatskoj. U Hrvatskoj ćemo otvoriti vrata Ukrajincima u svim segmentima gospodarstva. Ukrajinci imaju što ponuditi, prošle godine bili su prvi na svijetu po izvozu žita, a po kukuruzu, suncokretovu ulju, metalu, umjetnom gnojivu spadaju među jače u svijetu - kazao nam je Pirić.

Posebno se zahvalio ukrajinskom veleposlaniku u Hrvatskoj Oleksandru Levčenku, koji mu je puno pomogao i s kojim ga veže veliko prijateljstvo.

- Projekt je ozbiljan, ne treba puno pričati već krenuti s radom. U splitskom hotelu Radisson 20. svibnja održat će se prvi Ukrajinski gospodarski forum u Hrvatskoj, tu inicijativu smo pokrenuli veleposlanik Levčenko i ja, a svaki mjesec sastajati ćemo se u Ukrajini ili Hrvatskoj kako bismo gospodarstvenicima, i malima i velikima, predlagali projekte - rekao je Pirić.

U planu je pobratimljenje Splita i Dnjepra, na gospodarski forum trebao bi stići i gradonačelnik Filatov...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije