Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 204
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELESLALOM U GARMISCHU

Ivica deveti, Janka pobjedom uzeo Veliki globus

Ivica Kostelić
Reuters
12.03.2010.
u 10:07

Iskusno i sigurno, tako bi se mogao opisati nastup Ivice Kostelića u veleslalomu na završnici Svjetskog kupa u Garmisch-Partenkirchenu, što mu je donijelo vrlo dobro deveto mjesto.

Austrijanci će prekrižiti Vancouver i Garmisch-Partenkirchen na svojim skijaškim mapama. Nakon što su na Zimskim olimpijskim igrama doživjeli potpuni debakl u muškoj konkurenciji, nisu uspjeli popraviti dojam niti na završnici Svjetskog kupa.

Točnije, Benjamin Raich nije uspio popraviti dojam. Sol na ranu dosuo je jedan od najmlađih pobjednika Svjetskog kupa, Carlo Janka.

Dvadesetčetverogodišnji Švicarac u obje veleslalomske vožnje je bio dovoljno oprezan na "podlim" dijelovima i dovoljno brz na doljnjem, otvorenijem dijelu staze te uzeo pobjedu i Veliki kristalni globus.

Janka je prvi Švicarac nakon 1992. godine i Paula Accole koji je osvojio Veliki kristalni globus.

Ostavio je iza sebe i raspoloženog Talijana Simoncellija (+0.31) te dvojac Schoerghofer-Ligety (+0.57), koji se više veselio dobroj vožnji nego rastužio "tek" trećim mjestom.

Dobra vožnja u Garmischu i treće mjesto bili su i više nego dovoljni Amerikancu Ligetyju da potvrdi osvajanje Malog kristalnog globusa u toj disciplini te ostavi iza sebe i Janku i Raicha.

A Benji. Benji je završio na osmom mjestu, jednu poziciju ispred rasterečenog Ivice Kostelića i dodao još jedan razlog austrijskim perima da postanu još oštrija.

Najbolji hrvatski skijaš u Garmischu je pokazao koliko je olimpijska medalja donijela olakšanja i u subotnjem slalomu će moći uživati, a time i biti najopasniji što je dokazao u protekla tri dana.

Svjetski kup skijaša, veleslalom, Garmisch Partenkirchen, rezultati:

1. Carlo Janka (Švi) 2:20.87

2. Davide Simoncelli (Ita)+ 0.31

3. Ted Ligety (SAD) +0.57

3. Philipp Schörghofer (Aut) +0.57

5. Didier Cuche (Švi) +0.62

...

9. Ivica Kostelić (Hrv) +1.33

 

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Carlo Janka (Švi) 1197

2. Benjamin Raich (Aut) 1091

3. Didier Cuche (Švi) 952

4. Aksel Lund Svindal (Nor) 883

5. Ivica Kostelić (Hrv) 779

...

36. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 199

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije