Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽENSKI BOKS

Ivana Habazin: Trener Vlado me 'ubija', ali mi i kuha i pere suđe!

Ivana Habazin
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
04.08.2014.
u 10:30

Ivana (24) sprema se za izazov karijere, borbu za ujedinjenje svjetskog naslova IBF, WBC, WBA i WBO

Boksačica Ivana Habazin (24), kada je doznala da će 13. rujna u Kopenhagenu na megdan najboljoj boksačici svih vremena Ceciliji Braekhus, zaputila se na pripreme u Gorski kotar. Svjetska prvakinja po IBF verziji skrasila se u Tršću, u vikendici svojih prijatelja Ratkovića, a s njom je, dakako, i Vlado Božić. No on u ovoj priči nije samo trener nego i kuhar, menadžer...

– Kuham, perem suđe, masiram, pregovaram o mečevima, vodim treninge... Ivana je čisti hrvatski proizvod, zapravo proizvod hrvatske improvizacije jer drugačije, bez bitnije potpore sponzora, nismo ni mogli. No uza sve to uspjeli smo osvojiti IBF-ov pojas.

Vreća je u kuhinji

U kuhinji ne improviziraju.

– Da trener ne kuha tako dobro, ne znam kako bih ove pripreme preživjela. Kuha po programu, no nekad udovolji i mojim željama, a ja najviše volim roštilj. Inzistira na tjestenini bez glutena, riži, palenti...

Treniraju i tri puta dnevno.

– Ovo su mi najzahtjevnije pripreme u životu, trener me gura preko mojih granica i moram priznati da je sad već nastupila kriza, no kad znam za što treniram, preživjet ću.

A ulog su četiri najvažnija pojasa u ženskom profesionalnom boksu. Sa svojim (IBF) Ivana napada tri (WBC, WBA, WBO).

– Svjesna sam tko je favorit, no čuda su uvijek moguća, a ja vjerujem u čudo. Nikad u ring ne ulazim po poraz, čak ni onaj koji bi na neki način bio prihvatljiv.

Norvežanka Cecilia Braekhus sigurno se priprema u puno boljim uvjetima, okružena stručnim stožerom. I sigurno po boksačkoj vreći ne udara u kuhinji.

– Vreću smo objesili u kuhinji pa, kada udaram po njoj, maknemo sve ostalo. Doživljavam je kao našeg ukućanina, navikla sam se.

Obrana i do 400 tisuća kn

Neki će se zapitati zašto Ivana nije koji put branila naslov, da se nešto zaradi.

– Jedna obrana u Hrvatskoj stajala bi nas od 200 do 400 tisuća kuna i nama se to financijski ne bi isplatilo. Ovako pak sve organizira Cecilijin promotor Sauerland i nama se financijski isplati. Doduše, pregovori su trajali 4-5 tjedana, a ja nisam imao dovoljno dobre karte da se kockam do kraja, da postignem još bolju cijenu...

>> Ivana Habazin postala velter-prvakinja IBF-a

Komentara 1

Avatar OHJOOOOOOJ
OHJOOOOOOJ
13:24 04.08.2014.

On te "ubija", ali kuha, pere i dira te. ^^

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije