Naslovnica Sport Borilački sport

Hrgović teži od Mansoura: Možda izgledam smireno, ali u meni sve gori!

Sigurno je da me čeka teška borba, vidi se u očima da je protivnik hrabar i da će dati sve od sebe. Ali i ja ću dati sve od sebe - kaže Filip
07. rujna 2018. u 17:55 8 komentara 2279 prikaza
Filip Hrgović i Amir Mansour
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Filip Hrgović i Amir Mansour odradili su vaganje uoči sutrašnjeg meča u zagrebačkoj Areni. Hrvatski boksač bio je na 105.7 kilograma, dok je Amerikancu vaga pokazala 102.2, dakle obojica su u nekom teškaškom prosjeku, piše Fightsite.

Filip Hrgović KUBANSKI STRUČNJAK Hrgovićev trener: S Filipa skidam prašinu, zasjat će punim sjajem

Naš borac je tri i pol kilograma teži i to bi se moglo vidjeti u meču. Filip je otkrio kako se osjećao.

Filip Hrgović i Amir Mansour
1 / 8
Filip Hrgović i Amir Mansour

- Sve je prošlo dobro. Kao dva profesionalca kako i treba biti. Poštujemo jedni druge. Sigurno je da me čeka teška borba, vidi se u očima da je protivnik hrabar i da će dati sve od sebe. Ali i ja ću dati sve od sebe. Mislim da će biti dobra borba - rekao je najbolji hrvatski teškaš, koji će u subotu pokušati osvojiti WBC International titulu, a onda je nastavio nešto o onome kako se osjeća iznutra:

- Možda izgledam smireno, ali u meni sve gori. Jedva čekam da krenem jer se najbolje osjećam u ringu. Uživati u meču ja neću, ali dobro…

Marijan Beneš Odlazak legende Beneš ispraćen u Banjoj Luci uz himnu bivše Jugoslavije "Hej Slaveni"

Filip je navikao biti lakši i brži protivnik, ali ovog puta je teži, no ne vjeruje da će izgubiti na brzini. Ipak je 20 godina mlađi od svog protivnika i misli da će se to tu nadoknaditi.

- To je bilo planski. Inače bih uoči prijašnjih borbi išao na dijetu tjedan ili dva prije samog meča, ali sada sam pustio. Trenirao sam naporno, jeo sam sve kako treba i nisam kontrolirao kilažu. Sada imam kola koliko trebam imati i osjećam se najbolje što sam mogao.

>> Pogledajte trening Filipa Hrgovića

- Imao sam i prije toliko kila, ali sam spuštao kilažu na kraju kampa. Sada sam pustio da mi tijelo samo diktira kilažu. Nisam ništa spuštao. To je ta kilaža koja treba biti.

- Taktika je da ga treba držati na distanci, ne treba mu dati šansu. Dečko je udarač, sigurno je da je došao pobijediti. Treba ga iskontrolirati i čekati svoju šansu. Došao je tu i ide na sve ili ništa.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati