Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Standardan

Ivan Rakitić među deset igrača s najviše minuta u Ligi prvaka

14.02.2018.
u 16:47

Ivan Rakitić kod Ernesta Valverdea na visokom je osmom mjestu po broju nastupa od svih nogometaša u klubovima koji nastupaju u šesnaestini finala Lige prvaka

Vječito gladni krvi, engleski mediji iz Coutinhova transfera u Barcelonu odmah su iskonstruirali novu sočnu priču tvrdeći kako hrvatskom reprezentativcu 29-godišnjem Ivanu Rakitiću ne gine odlazak s Nou Campa u sljedećem prijelaznom roku. Povezuju to, po tko zna koji put, s prejakom konkurencijom s kojom se Ivan Rakitić, navodno, ne može više nositi.

Dobro došao, Coutinho

Tako je Ivan Rakitić (prema podacima do prošloga vikenda) četvrti najkorišteniji nogometaš Barcelone ove sezone, iza Messija (2943 minuta), Suareza (2798) i Busquetsa (2752), s 2700 minuta provedenih na travnjaku ili čak 35 nastupa u svim natjecanjima (a Barcelona je krenula u sezonu na četiri fronte).

Ivan Rakitić kod Ernesta Valverdea na visokom je osmom mjestu po broju nastupa od svih nogometaša u klubovima koji nastupaju u šesnaestini finala Lige prvaka, s tim da ta suha brojka čak i ne otkriva značaj Rakitićeva opusa.

Primjerice, najviše nastupa ove sezone u posljednjih 16 momčadi u Ligi prvaka nanizao je Brazilac Willian iz Chelsea, ali na terenu je proveo samo 1973 minute ili 637 minuta manje (odnosno sedam utakmica manje) od našega junaka Rakitića.

Ivan Rakitić u isto vrijeme je i “najpotrošeniji” hrvatski nogometaš u klubovima Lige prvaka. Luka Modrić ima 29 nastupa u sezoni u Real Madridu, a Mario Mandžukić (Juventus) i Dejan Lovren (Liverpool) po 28.

No, vratimo se Ivanu Rakitiću i njegovu “odlasku” iz Barcelone te pogledajmo što je naš reprezentativac rekao Englezima na temu Coutinho.

– Svaki veliki igrač kod nas je dobrodošao. Coutinho je sada dio obitelji, nauživat ćemo se njegova nogometa u najvećem klubu svijeta – kazao je Ivan Rakitić koji je nedavno produljio ugovor s Barcelonom do 2021. godine te se uselio u novu kuću, što znači da ne namjerava tako skoro napustiti katalonsku metropolu. Usto, Brazilac Coutinho neće biti Ivanova konkurencija u Ligi prvaka budući da kao bivši igrač Liverpoola ove sezone nema pravo nastupa u ovome prestižnom natjecanju.

Kad smo već kod Raketine dugovječnosti u dresu Barcelone, njegova brojka od 195 nastupa od 2014. godine doista je impozantna.

Tako je, primjerice, jedan od najboljih hrvatskih nogometaša u povijesti za Barcu odigrao više utakmica od nekih od najvećih igrača iz njezine bogate povijesti: Nizozemaca Koemana (192) i Cruyffa (139), Engleza Linekera (103), Danaca M. Laudrupa (167) i Simmonsena (98), Brazilaca Rivalda (157) i Ronaldinha (145), Portugalca Figa (172)..., a uskoro će dostići legendarnoga Argentinca Mascherana (200).

Raketa je i jedini Hrvat koji je s Barcelonom osvojio La ligu i Ligu prvaka.

Pravi test za Vidu

Najzahtjevniju zadaću od svih hrvatskih obrambenih nogometaša u osmini finala Lige prvaka imat će Domagoj Vida, kojega u dresu turskoga prvaka Beşiktaşa čeka sraz s moćnim Bayernovim strojem; Lewandowski, Müller, Ribery, Robben, Coman...

Domagoj na Bavarce dolazi kao prekaljeni vuk Lige prvaka s 23 nastupa u dresovima zagrebačkog i kijevskog Dinama. Osim Darija Srne u Šahtaru, samo je još jedan hrvatski nogometaš u nekom inozemnom klubu kao kapetan predvodio momčad u Ligi prvaka. Bio je to upravo Domagoj Vida koji je u studenome 2016. godine bio kapetan Kijevljana u srazu s Benficom u Lisabonu (0:1). 

Komentara 1

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
19:54 14.02.2018.

Bravo Slavonac!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije