Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osmina finala

I Buffon može griješiti, Mandžukić odšepao s terena

14.02.2018.
u 08:42

Nosimo dva gola s gostovanja na svoj Wembley. Ma, mogao sam zabiti još jedan, glavom, ali bit ću spreman drugi put pospremiti loptu - kazao je Harry Kane

Sve je izgledalo gotovo nakon manje od deset minuta, Juventus je strašno krenuo u susret protiv Tottenhama i već u devetoj minuti imao je 2:0, navijači u crno-bijelim dresovima već su se ljubili uvjereni u prolazak preko londonske momčadi.

I doista, činilo se da će Juventus rutinski odraditi svoj posao, već u drugoj minuti precizan ubačaj Pjanića je Gonzalo Higuain dočekao na volej i pogodio suprotni kut za vodstvo momčadi Massimiliana Allegrija.

1/12

Kada je sudac Brych pokazao na jedanaesterac za domaćine, a Higuain u devetoj minuti doveo Juve u značajnu prednost, očekivalo se da će to, po svom običaju, torinska momčad znati sačuvati, umrtviti igru. No, Tottenham nije stao kao što je stao Juventus, tako da je Buffon morao spašavati svoj vrata, ali je bio nemoćan kad je pobjegao Harry Kane.

Kane zabio sedmi gol u LP-u

Vrsni strijelac Spursa zaobišao je i pomalo nespretno istrčalog Buffona i sve zakomplicirao u 35. minuti smanjivši na 2:1.

Sedmi je to gol Harryja Kanea u Ligi prvaka, izjednačio se sa Stevenom Gerardom koji je dosad bio najubojiti Englez u ovom natjecanju.

Do odmora je moglo biti još pogodaka, ali gosti nisu uspjeli svladati Buffona, ali nije to uspio ni Juventusu jer Lloris je branio jako dobro. I u zadnjoj minuti prvog dijela Serge Aurier napravio je novi jedanaesterac. Opet je loptu uzeo Higuain, odlučio je promijeniti način izvođenja i to mu se nije isplatilo. Prvi put je gađao donji kut, a sada je odlučio raspaliti po sredini gola i pogodio - prečku.

Već u prvom se dijelu vidjelo da Juventus ne igra dobro, da nije bila mudra odluka čuvati i umrtviti utakmicu. Iako je imao 2:0 vodstvo i jedanaesterac za 3:1, JuTottenham mu je stvarao puno prilika i na kraju je to moralo uroditi plodom.

Christian Eriksen je pucao iz slobodnog udarca pored živog zida, loše je to ocijenio Buffon i više nije mogao stići loptu koja je išla u njegov kut. I sada je Juve u teškoj situaciji, sad mu treba pobjeda na Wembleyu (ili remi od 3:3 ili s više golova), a to nije baš jednostavno osvariti. Nije dobra ova utakmica bila ni za nas, iako se nadamo da s Marijem Mandžukićem nije ništa ozbiljno. Naime, dobio je udarac u kuk i u 76. minuti šepajući napustio travnjak.

Nadajmo se da će Mandžo biti spreman za uzvrat i trebat će Allegriju jer u ovom prvom susretu osmine finala više se svidio Tottenham koji je bio hrabriji, odlučniji i željniji, imao 62 posto posjed lopte, Spursi su se sjajno vratili iz rezultatskog minusa.

- E, to pokazuje karakter momčadi, sad nosimo dva gola s gostovanja na svoj Wembley. Ma, mogao sam zabiti još jedan, glavom, ali bit ću spreman drugi put pospremiti loptu - kazao je Harry Kane.

Allegri: Imamo još aduta

Allegri je bio prilično miran nakon ovih 2:2.

- Zbog nekih svojih pogrešaka dozvolili smo Tottenhamu da se vrati, sad moramo u Londonu ići po pobjedu. Nismo smjeli popustiti nakon 2:0 vodstva. Žao mi je što nismo pobijedili, a još možemo proći, imamo mi svoje adute za to - kazao je trener Juventusa.

No, morat će biti znatno bolji nego u ovoj prvoj utakmici da bi u tome doista i uspjeli.

U drugoj sinoćnjoj utakmici Manchester City se ‘prošetao’ Baselom, kao da je u svom rodnom gradu tenis igrao Roger Federer protiv nekog osrednjeg igrača. Tako je City prošao preko Basela, već na poluvremenu bilo je 0:3 (Gündogan, B. Silva i Aguero), u nastavku je opet zabio Gündogan za konačnu 4:0 pobjedu Guardioline momčadi i uzvrat je čista formalnost.

1/12

Komentara 1

Avatar southman
southman
09:18 14.02.2018.

Ajde Điđi u mirovinu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije