Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karate

Ivan Kvesić osvojio srebrnu medalju na Svjetskoj ligi u Šangaju

Ivan Kvesić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/3
09.06.2019.
u 15:25

Aktualni svjetski prvak i osvajač dviju medalja s EP-a u kategoriji do 84 kg tako još se više približio nastupu na Olimpijskim igrama u Tokiju

Ivan Kvesić osvojio je srebrno odličje u poluteškoj kategoriji na turniru Svjetske karate lige u Šangaju. Aktualni svjetski prvak i osvajač dviju medalja s EP-a u kategoriji do 84 kg tako još se više približio nastupu na Olimpijskim igrama u Tokiju. 

Kvesić je u Šangaju bio slobodan u 1. kolu. Nakon toga pobijedio je Tajvanca Wu Chun-Weija 4-3, Egipćanina Mohameda Ramadana 3-2 i Iranca Mahdija Khodabakhshija 3-1, a u polufinalu hrvatski je reprezentativac bio uspješniji i od još jednog iranskog natjecatelja Zabiollaha Poorshaba sa 6-3. 

Ivan Kvesić
1/4

U susretu za najsjajnije odličje na kraju je slavio turski natjecatelj Ugur Aktas sa 4-3.

Anđelo Kvesić u kategoriji +84 kg natjecanje je završio u četvrtfinalu. Sudačkim preglasavanjem eliminirao ga je Nijemac Jonathan Horne nakon što u borbi nije bilo bodova. Na isti takav način Anđelo je u 1. kolu eliminirao Francuza Dnylsona te na "senshu" odnosno prvi osvojeni bod i Talijana Marina Simonea. Taj je susret završio rezultatom 4-4.

U kategoriji do 75 kg Enes Garibović svladao je Rusa Ščerbana, a ispao od Nijemca Bitscha. Početnu pobjedu ostvario je i Ivan Martinac protiv Litavca Jurgilaitisa.Sve tri borbe završile su bez bodova, odlučilo je sudačko preglasavanje. U nastavku Martinac je ispao porazom od Amerikanca Scotta 5-0. 

Ana Lenard u kategoriji do 61 kg svladala je Finkinju Aronen 2-1, ali na pravilo prvog osvojenog boda izgubila od Iranke Keshke (1-1). 

Jelena Pehar (-50 kg) oprostila se porazom od Tajvanke Tsui-Ping 2-0, a Vlatka Kiuk bila je pri začelju svoje kvalifikacijske skupine u katama.

Na turniru Svjetske lige u Šangaju sudjelovalo je ukupno 543 seniora iz 76 zemalja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije