Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDRENJE

Ivan Kljaković Gašpić godinu zaključuje kao drugi 'finaš' svijeta

jedrenje (1)
Jurica Galoić/Pixsell
02.12.2015.
u 11:41

Nakon netom završenog Svjetskog prvenstva klase Finn Kljaković Gašpić 2015. završava kao drugi finaš svijeta. Na 21.mjestu je Milan Vujasinović, 41. je Nenad Bugarin, 53. Josip Olujić. Britanac Giles Scott je prvi.

Ivan Kljaković Gašpić godinu zaključuje kao drugi "finaš" svijeta, Tonči Stipanović četvrti je među laserašima, Šime Fantela i Igor Marenić peti su dvojac na svijetu po zadnjim  ljestvicama olimpijskih disciplina za ovu godinu koje je objavio Svjetski jedriličarski savez.

Nakon netom završenog Svjetskog prvenstva klase Finn Kljaković Gašpić 2015. završava kao drugi finaš svijeta. Na 21.mjestu je Milan Vujasinović, 41. je Nenad Bugarin, 53. Josip Olujić. Britanac Giles Scott je prvi.

Tonči Stipanović na četvrtom je mjestu Lasera za 2015. Filip Jurišić je 43., Daniel Mihelić je 60., a 109. je Toma Višić, dok prvo mjesto pripada Australcu Tomu Burtonu.Među dvojcima na petom mjestu su Šime Fantela i Igor Marenić. I u ovoj disciplini na prvom mjestu su Australci Matthew Belcher i William Ryan.U ostalim disciplinama, kako smo već i objašnjavali, naši jedriličari nisu toliko visoko plasirani mahom zato što su manje jedrili ove godine na regatama Svjetskog kupa.

U Laser Radialu Tina Mihelić je 34., Ana Zelić zauzima 78. mjesto, a prva je Belgijka Evi van Acker.Na 34.mjesto u 49eru napredovali su Pavle Kostov i Petar Cupać, Enia Ninčević i Marin Dujmović u ženskoj konkurenciji su stigle do 43. mjesta. Vode Austrijanci Delle Karth i Resch, te Brazilke Grael i Kunze.

Među daskašima 48. je Luka Mratović, a 87. Mihovil Fantela. Prvo mjesto drži Španjolac Ivan Pastor Lafuente.U neolimpijskoj disciplini daske sa zmajem Martin Dolenc godinu završava na visokom trećem mjestu.

>> Nastavljaju se hrvatske kvalifikacije za Rio u klasi Finn

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije